Старі лампи на LED обміняли вже майже 3,5 мільйона українців

Старі лампи на LED обміняли вже майже 3,5 мільйона українців

Укрінформ
Від старту програми вже майже 3,5 мільйона жителів України обміняли у відділеннях "Укрпошти" 16,5 мільйона ламп розжарювання на LED.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу поштового оператора.

"Від старту програми вже майже 3,5 мільйона жителів України обміняли у відділеннях "Укрпошти" 16,5 мільйона ламп. Рекордсменом з обміну стала Київщина; жителі регіону обміняли 2 мільйони ламп.

Водночас із 17 квітня ще 500 відділень АТ «Укрпошта» припинять заміну ламп, а з 1 травня обміняти старі лампи розжарювання на світлодіоди можна буде тільки в обласних центрах.

«З 10 квітня ще 500 відділень "Укрпошти" перестануть бути доступними для онлайн-замовлення лампочок. Здійснити обмін в цих пунктах можна буде до 17 квітня (як користувачам "Дії", так і тим українцям, хто не зареєстрований в застосунку)», - зазначили у поштового оператора. 

Читайте також: Укрпошта скорочує кількість відділень, де можна обміняти лампи

З 1 травня, додали в "Укрпошті", обміняти старі лампи розжарювання на світлодіоди "можна буде тільки в обласних центрах країни, де зберігається найбільший попит і потреба"

Станом на 7 квітня в усіх населених пунктах країни до обміну доступні 7 млн ламп. Ще 5 млн світлодіодних ламп надійдуть в Україну найближчим часом.

«Оптимізація процесу обміну обумовлена зменшенням попиту серед населення, бо піковий період був пройдений в лютому-березні. Враховуючи щотижневі показники обміну, спільним рішенням усіх партнерів програми було прийнято рішення поступово скорочувати кількість відділень Укрпошти, в яких можна обміняти лампи розжарювання», - пояснили в "Укрпошті".

Читайте також: Україна відновлює експорт електроенергії

Як повідомлялось, програма з обміну ламп розжарювання на LED-лампи стартувала 31 січня та реалізується в усіх регіонах України, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій.

Українцям, які хочуть зробити попереднє замовлення ламп, необхідно зробити заявку у застосунку "Дія". Обміняти можна до 5 ламп старого зразка з будь-яким цоколем на таку ж кількість LED-ламп.

Програма є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту та має на меті надати українцям безкоштовно 50 млн лампочок. Фінансування на закупівлю 30 млн ламп уже надав ЄС, ще 5 млн – уряд Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-