У МОН очікують, що кількість охочих скласти мультипредметний тест цьогоріч зросте

У МОН очікують, що кількість охочих скласти мультипредметний тест цьогоріч зросте

Укрінформ
Міністерство освіти та науки розраховує, що кількість охочих скласти Національний мультипредметний тест (НМТ) цього року зросте.

Про це на пресконференції в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав голова парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

“Важко оцінити кількість учасників, яка буде цього року (складати НМТ — ред.) Ми очікуємо, що буде більше, ніж минулого року. МОН принаймні очікує, що на кілька відсотків буде більше охочих скласти Національний мультипредметний тест”, - сказав Бабак.

Читайте також: У МОН розповіли, скільки триватиме реєстрація на мультипредметний тест

Він зазначив, що цей розрахунок ґрунтується на демографічних показниках і на тому, що люди, які минулого року виїхали за кордон через воєнні дії, попри очікування, все-таки проходили вступні випробування в українські виші. Це, за словами Бабака, свідчить про їх намір повернутися до країни після перемоги. Також очікується, що на НМТ 2023 року реєструватимуться і випускники минулих років.

“Минулого року були побоювання, що кількість охочих скласти НМТ буде низькою. Насправді було навпаки, бо люди дуже бажають вступити в українські університети, планують повертатися після перемоги додому. Тому на цьому і ґрунтується, плюс ... кількість тих дітей, які навчаються в 11 класі і будуть вступати. Ми бачимо, що охочих вступити з випускників минулих років також більше”, - сказав Бабак.

Читайте також: Скласти мультипредметний тест можна буде у 21 країні

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство освіти і науки України затвердило календарний план організації та проведення у 2023 році НМТ. Тестування проходитиме у дві сесії: основна: 5 червня – 23 червня; додаткова: 11–24 липня.

Реєстрація для участі в НМТ розпочалася 3 квітня і триватиме до 3 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-