«Український мартиролог XX» поповнився даними про понад дві тисячі репресованих

«Український мартиролог XX» поповнився даними про понад дві тисячі репресованих

Укрінформ
База даних «Український мартиролог XX століття» поповнилася інформацією ще про 2006 осіб, постраждалих від репресій.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Державна архівна служба у Фейсбуці.

«У середині березня база даних «Український мартиролог XX ст.» поповнилася картками ще про 2006 постраждалих осіб, у тому числі 88 фотодокументами», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що база поповнилася за рахунок опрацьованих Центральним державним аудіовізуальним та електронним архівом інформації Центрального державного архіву громадських об’єднань та україніки, держархівів Дніпропетровської, Запорізької, Житомирської, Одеської, Полтавської, Сумської, Чернігівської областей.

«Відтепер у зазначеній базі даних доступна для широкого кола користувачів інформація про 110 370 репресованих осіб», - уточнює Держархівслужба.

Читайте також: «Український мартиролог ХХ» поповнився даними ще про 721 репресованого

Ознайомитися з даними можна за посиланням.

Нагадаємо, «Український мартиролог ХХ століття» – це інформаційно-пошуковий інтернет-проєкт, розміщений на офіційному вебпорталі Державної архівної служби. Він містить стислу інформацію про жертв репресій 1920-1950-х років: ім’я жертви, дати життя, фото, коротка характеристика роду занять, відомості щодо реабілітації, посилання на архів, де зберігаються слідчі справи та інші дотичні матеріали.

Фото: Держархів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-