Готель, квартири, земля: СБУ арештувала майно охоронця Януковича майже на ₴50 мільйонів

Готель, квартири, земля: СБУ арештувала майно охоронця Януковича майже на ₴50 мільйонів

Фото
Укрінформ
За матеріалами Служби безпеки накладено арешт на все майно керівника охорони президента-втікача Віктора Януковича. 

Про це інформує пресслужба СБУ в Телеграмі, передає Укрінформ.

Так, рішення суду стосується: елітного готельного комплексу в Буковелі загальною площею понад 1,2 тис. кв.м; квартири в центральному районі Києва загальною площею понад 200 кв. м; двох паркомісць у столиці; п'яти земельних ділянок загальною площею понад 1 га, розташованих у столичному регіоні, а також у Ялті та Івано-Франківській області.

Читайте також: Зеленський назвав «борг Януковича» економічною агресією проти України

Загальна вартість арештованих активів становить майже 50 млн грн.

Як зазначається, наразі перевіряється причетність їхнього власника до фінансування російських окупаційних угруповань у війні проти України.

Крім того, під час обшуків у столичній квартирі фігуранта виявлено: 13 одиниць зброї, у тому числі колекційної, понад 5,6 тис. набоїв, мобільні телефони, комп’ютери, документи та чорнові записи із доказами протиправної діяльності.

Читайте також: Мінфін пояснив, що означає для України рішення британського суду у справі про «борг Януковича»

У межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 110-2 ККУ (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) триває слідство для з’ясування всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Оперативний супровід здійснюється Департаментом контррозвідки СБУ, йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, колишньому охоронцеві Януковича було висунуто обвинувачення в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та дезертирство (ч. 2 ст. 332, ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу України).

Читайте також: «Борг Януковича»: британський суд підтвердив позицію України у справі на $3 мільярди

Досудове розслідування в кримінальному провадженні відбувалося за спеціальною (заочною) процедурою, оскільки експрезидент та його головний охоронець тривалий час переховуються від органів слідства та суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-