Мода 2023: це смак, унікальність, відчуття міри. А чи багато грошей?

Мода 2023: це смак, унікальність, відчуття міри. А чи багато грошей?

Укрінформ
Весна, пора яскравих кольорів, легкості, стилю та свіжості. І воєнна весна – не виняток, попри все

Люди, особливо молоді, і весною 2023-го так само прагнуть виокремитися, бути в центрі уваги. Світ моди вже продиктував, що саме буде в тренді, починаючи від кольорів, аксесуарів, принтів - і до повноцінних образів. Більшість з нас має сталий стереотип щодо того, що стильний одяг це завжди дорого. Адже це або брендові речі купувати, або кожен день придумувати собі нові образи. Чи можна витрачати мінімум коштів і виглядати не гірше моделей на подіумах? Відповідь: однозначно - «Так».

Спочатку: так що все-таки в моді

Кольорова гама весни-2023 досить таки різноманітна. Але бежевий колір або «Вершкове масло» чудово пасує до будь-якого образу, особливо це стосується суконь. Тож це – в центрі уваги. А якщо ви особистість смілива та яскрава, то й «дикий» рожевий або фуксія — саме для вас. Ну і звісно трав’яний або зелений — колір пробудження після зими. 

Про принти. Одним з актуальних принтів буде «вічний» горошок будь-якого розміру. Неважливо чи це буде сукня, чи костюм, але не використовуйте надто багато речей в горошок в одному образі. «Зоопринт» також в тренді, особливо леопард. Важливо вдало поєднати елементи образу аби не перенаситити його.

Цього року на весну хочеться вдягти пишну сукню або спідницю. Фасон не має значення, головне — об’єм. Повертається і забуті із 2000-х штани з низькою посадкою. Звісно, куди ж без тотал джинс лук або денім (тканина з натуральної бавовни. Ред). Якщо ви не фанатієте від такого образу, то й будь-яка інша джинсова річ буде актуальною.

Для мужчин, тих, хто ще не фронті (там, як відомо, мода не змінюється: піксель), а якщо ні, то бежевий колір теж буде актуальним. Він підійде чоловікам, для будь-якого образу. Синій – підкреслить елегантність та додасть солідності.  І навіть рожевий не варто відкидати: він переважатиме у світлих відтінках та точно виділить вас серед маси.

Принти. Світові бренди акцентують на одязі в смужку, особливо, якщо це джемпер, светр. Також буде популярним абстрактний принт, хоча багато хто вважає, що це занадто насичено.

А ще — бомбери (верхній одяг, тип куртки. Ред) надійно увійшли до модного чоловічого гардероба через зручність та стиль. Затертий або іржавий денім це про весну-2023. І звісно ж карго (штани прямого пошиття з широким ременем і безліччю кишень. Ред) брюки, шорти чи бермуди – не важливо. Набирає обертів «лихоманка» усіляких «корисних кишень» у карго.

Українська мода? Вона не відстає від світової й дуже популярна

Чи можна знайти це все в українських магазинах за доступними цінами? Звісно, це запитає абсолютна більшість українців. Так от, попри війну, українські бренди оновлюють свої колекції, слідують світовим брендам та надихаються і ними. Але й тим шляхом, що нині додає Україна — теж. І це справедливо, що багато українських дизайнерів відомі нині в усьому світі, що багато знаменитостей носять саме наші, українські бренди. Речі від Руслана Багінського, Ксенії Шнайдер, брендів Sleeper, Bevza, Frolov, представлені не тільки в Європі та США, про них пишуть зарубіжні медіа від Vogue до The New York Times, а доєднали їх до свого гардероба —  Мадонна, Селін Діон, Dua Lipa, Lady Gaga, Белла і Джіджі Хадід, Кім Кардаш'ян.

Відомими українськими магазинами як для жінок, так і для чоловіків є COOSH, Cher17, One by One, Bevza, Gepur, VOVK, Solmar, HIDE, 7Mountains, Unistreet, IDoL, BLVCK LIMIT. На них точно варто звернути свою увагу аби виглядати стильно і не передплачувати за це величезні кошти.

Власниця одного з магазинів COOSH, а також стиліст та блогер Аліна Френдій поділилась у своєму інтерв’ю VOGUE. UA як війна вплинула на її бізнес та ставлення до моди.

Аліна Френдій
Аліна Френдій

«Першого місяця війни найскладніше було оговтатися, опанувати себе й повністю змінити стратегію ведення бізнесу. Я отримала інше бачення, відчуття та розуміння місії бренду, змінила підхід до створення колекцій, організації команди та позиціювання самого продукту. Цей рік, хоч і найважчий, але рік суттєвих змін і росту. Єдине, що точно можу зазначити, ми збільшили в асортименті кількість гендерно-нейтральних речей. Хлопців серед клієнтів дедалі більше, також приходять на шопінг пари, купують образи на двох. А ще, звісно, патріотичні дропи (розпродаж обмеженої партії товару. Ред) мають великий попит»,- поділилась дівчина.

То по чому нині модно вдягтися? Це не обов’язково шалені гроші…

Українців давно цікавило одне питання: чи можна знайти відомі світові аналоги в українських брендах? Звісно, можна і це будуть цілком відповідні речі, але за доступнішими цінами. Так, українські бренди також перебувають під впливом світових тенденцій, вони ними надихаються та не забувають подібне у своїх колекціях.

Наприклад, штани з низькою посадкою від Stella McCartney, які   коштують «в оригіналі» 12 000 гривень. А в українському магазині COOSH альтернатива вартуватиме усього 2 580 грн. Можна придбати таку річ іще набагато вигідніше — в онлайн магазині KASTA, де середня ціна досягає 400-500 грн.

Фото №1 - Stella McCartney, №2 - COOSH, №3 - KASTA
Фото №1 - Stella McCartney, №2 - COOSH, №3 - KASTA

Прагнете вдягти вишукану та стильну сукню у квітковому принті, але не маєте можливості віддавати 30 000 гривень за бренд Ulla Johnson. Завітайте до українського бренду One by One, який пропонує вам схожу сукню за 2 480 грн. Якщо і це для вас забагато, то онлайн магазин бренду AGER пропонує акційну ціну в межах 480 – 600 грн.

Фото №1 - Ulla Johnson, №2 - One by One, № 3 - AGER
Фото №1 - Ulla Johnson, №2 - One by One, № 3 - AGER

Чоловіки також можуть знайти альтернативи, не витрачаючи на це тисячі й тисячі. Як щодо чоловічого стильного жакета, що чудово підкреслить будь-який образ? Bianka Saundres пропонує вам ідеальний варіант за кругленьку суму у 24 800 гривень. Але раджу звернути увагу на наш бренд 7Mountains, який має альтернативу за 1 280 грн. Звісно, не забуваємо про онлайн магазини та бренд Figo, де ціна на подібну річ варіюється в межах 600 – 800 грн.

Фото №1 - Bianka Saundres, №2 - 7Mountains, №3 - Figo
Фото №1 - Bianka Saundres, №2 - 7Mountains, №3 - Figo

Тож навіть не маючи коштів на світові бренди, можна виглядати стильно при мінімальних витратах. Шукайте альтернативи, комбінуйте речі, які точно вам пасуватимуть і новий гардероб точно не вдарить по вашій кишені. Стиль це не про гроші, а про смак та унікальність.

Офлайн і онлайн — тут все, як було. Онлайн дешевше і вдягайся, хоч з Америки

Всі модні тренди можна застосувати й під різні стилі, якщо вміти вдало їх комбінувати. Адепти класичного стилю можуть обрати штани з низькою посадкою, додати відповідних аксесуарів, піджак, елегантне взуття й ось ви маєте свій, неперевершений вигляд. Хочете поєднати ці ж штани, але в більш спортивному стилі? То штани оберіть джинсові світлі, додайте кеди, легку футболку — і ваш лук кардинально відрізняється від першого варіанту.

Не знаєте, як вписується сукня квітчастого принту у діловий стиль? То обираємо правильну довжину, не дуже яскравий принт, більше спокійних кольорів — і ви вже бізнес-леді. А якщо романтичній натурі хочеться легкості та невимушеності, оберіть світлі тони сукні, додайте невисокі підбори і не обтяжуйте себе аксесуарами. Принцип зрозумілий. Обирайте, що вам до душі, комбінуйте та насолоджуйтеся вашими образами.

Про онлайн шопінг. Конкуренція онлайну та офлайну в торгівлі нині дуже велика. Багато хто замовляє речі безпосередньо з Європи або Америки. Зверніть увагу: хоча на них потрібно довго чекати, але ціни там дуже часто помітно нижче. Це ж відома аксіома:  ті ж самі речі в онлайн магазинах можна придбати істотно дешевше аніж офлайн. Можливо, це не завжди буде кардинально велика різниця в ціні, але все ж таки зекономити вийде. Порівняємо скільки буде вартувати повноцінний образ в одному з онлайн магазинів та офлайн.

Дуже стильний светр в смужку українського бренду GEPUR коштує офлайн 960 грн, а в одному з онлайн магазинів його ціна - 800 грн. Стильні шкіряні штани чорного кольору у звичайному магазині обійдуться вам у 2000 грн, а на просторах інтернету – 920 грн. Неймовірний бежевий тренч (плащ з поясом, доповнений манжетами, погонами, накладними кишенями та відкладним коміром), який підкреслить вашу красу за 3 600 грн офлайн та майже втричі дешевше 1 300 грн в онлайн магазині. Підсумуємо. Сума першого образу – 6 560 грн, а другого – 3 020 грн. Ще є питання?

960, 2 000, 3 600
960, 2 000, 3 600
800, 920, 1 300
800, 920, 1 300

Попри те, що багато брендів ще не відновили свою роботу, в Києві цілком можна придбати весняні луки відповідно вашим і вимогам, і коштам. В ТРЦ ви зможете знайти магазини, які представлені в Україні, мають широкий асортимент та помірні ціни: BRANDS OUTLET, Sinsay, DeFacto своїх фаворитів знайдуть як чоловіки, так і жінки.

Обираючи онлайн, звертайте увагу на Shafa, OLX, KASTA, Prom, де за дуже низькими цінами можна скомбінувати гарні луки. Різні магазини офлайн пропонують ціни на будь-який бюджет. У магазині Reserved звичайний светр можна знайти починаючи від  400 грн, штани вам обійдуться вже дорожче від 600 грн, на взуття розраховуйте витратити від 800 грн, і звісно ж верхній одяг легка куртка або варіюються в межах від 1000 грн.

Дуже хочеться, щоби попри все українки та українці завжди були красивими.

Катерина Білошапка, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-