Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Завжди квітка – навіть у 50+

Завжди квітка – навіть у 50+

Блоги
Укрінформ
Хочете бути, як квіточка? Зараз все можливо. Але доведеться працювати над собою

Я пробую балансувати в своїх постах між війною і щоденним життям.

Маю багато лекцій і одна з тем, які є справді важливими – це жінка і її здоров'я. Особливо у старшому віці.

Бо якщо мова заходить на жіночу тему, пов'язану з косметикою, одягом, сім'єю, успішністю тощо – то там всюди молоді, стрункі моделі.

А коли мова заходить про жінку і менопаузу, значна більшість ЗМІ використовують фотографії вкрай нещасних та сумних жінок, з прикладеною рукою/руками до голови.

Досить ввести в пошук фотографій слова "менопауза", "клімакс" і вам відкриється вся безодня жіночих страждань: жінки або заплакані, або сумні, або рвуть на собі волосся, або приречено дивляться в дзеркало чи тримають перед обличчям фен (чому не міксер, наприклад?)

Не дивно, що начитавшись і надивившись такого, самі жінки, як вогню бояться тієї менопаузи, а ще й образливого "клімактеричка". І складається враження, ніби життя після 50 вже немає, лише його тінь.

Озирніться навкруги. Ви точно побачите навколо себе жінок середнього, старшого та зовсім поважного віку, які мають здатність усміхатися, жартувати, займатися спортом, бути професіоналами, і просто щасливими жінками.

Так, з віком ми всі змінюємося. У жінок, на відміну від чоловіків, зміни відбуваються досить швидко, що може вибивати із звичної колії.

Але сучасне життя дає можливості підтримувати стан свого здоров'я, не кажучи про зовнішність.

Я жінка. Живу в країні, де іде війна. Працюю лікарем, медичним блогером, волонтером, на мені купа зобов'язань.

І мені конкретно за 50. Тому я прекрасно розумію жінок і їхній стан.

Але точно можу сказати: в ХХІ столітті є багато способів жити в 50+ таким самим повноцінним життям, як 25 років тому.

Зменшити ризик остеопорозу, вікових захворювань, зберегти ясність розуму, хорошу пам'ять, тримати в тонусі м'язи, зберігати гарну шкіру, і мати великий інтерес до життя.

Обов'язкова руханка, харчування з урахуванням всіх потреб, відпочинок-відновлення.

Є фахівці, з якими жінкам потрібно подружитися, принаймні, регулярно відвідувати і на першому місці це - гінеколог. А також стоматолог, офтальмолог, а також можуть бути психолог чи психотерапевт та косметолог.

Хочете бути, як квіточка? Зараз все можливо. Але має бути одна умова: потрібні зусилля. Бо хороше здоров'я після 50 – це, як правило, таки робота над собою.

Все те, що в юності та молодості дається від природи і само собою, зараз потрібно виборювати. Але це точно краще, ніж здатися і плисти за течією, "напливаючи" на все нові й нові хвороби.

Одним словом, дорогі дівчата, будьте здорові, живіть життя на повну, бо воно одне, дублів не буде.

Мене надихають жінки, які, незважаючи на вік, завжди прекрасні.

Оксана Скиталінська
FB

 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-