У відділенні дитячої онкології Інституту раку щодня проводять близько 30 складних операцій

У відділенні дитячої онкології Інституту раку щодня проводять близько 30 складних операцій

Укрінформ
У відділенні дитячої онкології Національного інституту раку у Києві щодня роблять близько 30 складних онкологічних операцій.

Про це дружина Президента Олена Зеленська написала у Телеграмі після відвідування відділення дитячої онкології Національного інституту раку, де поспілкувалась з лікарями і їхніми маленькими пацієнтами, передає Укрінформ.

За її словами, «війна поставила під загрозу лікування цих дітей, а отже, і їхній шанс на життя. Бо навіть наявність ліків для хіміотерапії не гарантує її вчасного отримання, якщо звучать сирени. Навіть найдосвідченіші онкологи не знають, як врятувати від обстрілів».

Читайте також: Зеленська: Нічні удари по наших містах - уже звична тактика ворога

«Однак наші лікарі роблять над можливе для того, щоб зберегти своїм пацієнтам життя. Переконалась учора в цьому, відвідавши відділення дитячої онкології Національного інституту раку з нагоди Міжнародного дня онкохворої дитини», - зазначила Зеленська.

Вона нагадала, що «у перший же тиждень війни всіх маленьких онкопацієнтів із батьками евакуювали звідси до Польщі. А далі поступово відновлювали роботу. У травні в інституті запрацювали операційні та почали приймати поранених бійців».

«Сьогодні ж у тутешніх лікарів роботи більше, ніж до повномасштабного вторгнення: щодня в закладі роблять близько 30 складних онкологічних операцій.

Читайте також: Зеленська анонсувала 472 проєкти з безбар’єрності, будуть задіяні 20 міністерств

До відділення повернулися діти, і вони справжні бійці. Сміливості й мужності в них не менше, ніж у воїнів передової, які проходять лікування поруч. Маленькі пацієнти терпляче виконують вказівки лікарів, чекають на хіміотерапію, доки не зазвучить сигнал відбою повітряної тривоги. Виборюють життя водночас у двох війнах», - зазначила перша леді.

За словами Зеленської, для неї «було дуже важливо особисто поспілкуватися з дітьми та їхніми батьками».

«Бо наше завдання зараз як держави – зробити все, щоб вони перемогли у своїй персональній війні. Створити умови, за яких, попри прильоти й атаки ворога, наша медична система вперто робитиме свою справу. І впевнена, із цим викликом ми впораємося», - наголосила дружина Президента.

Читайте також: Зеленська: Хочемо, щоб українські діти були поколінням перемоги, а не війни

Як повідомляв Укрінформ, у Центрі дитячої онкології та гематології Черкаського обласного онкологічного диспансеру відкрили два асептичні бокси, в яких проводитимуть пересадку кісткового мозку

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-