Як вберегтися від отруєння чадним газом — поради рятувальників

Як вберегтися від отруєння чадним газом — поради рятувальників

Укрінформ
Державна служба з надзвичайних ситуацій надала поради, як вберегтись від отруєння чадним газом.

Як передає Укрінформ, про це ДСНС повідомила у Телеграмі.

"Чадний газ абсолютно невідчутний для людини, але впливає на організм навіть у невеликій концентрації та може призвести до смерті. Він утворюється в процесі горіння та не має запаху, смаку або кольору. Саме тому для його ідентифікації необхідний спеціальний прилад — детектор чадного газу", - зазначили в ДСНС.

Головними симптомами отруєння є головний біль, нудота, прискорене дихання, слабкість, відчуття втоми і запаморочення.

"Основними джерелами чадного газу стають пічки, що мають тріщини, та генератори, розташовані на балконах або біля вікон та дверей. Нагадуємо, що генератори мають стояти тільки надворі не менш як 6 метрів від дверей та вікон", - підкреслили рятувальники.

Читайте також: Електричні генератори: поради щодо безпечної експлуатації

При отруєнні чадним газом насамперед потрібно забезпечити постраждалим доступ до свіжого повітря.

"Якщо погано комусь поруч - винесіть потерпілого на свіже повітря, надайте першу домедичну допомогу та викличте 103. Підкладіть під голову подушку, розстебніть комір і пояс", - порадили рятувальники.

У приміщенні потрібно відкрити вікна та вимкнути всі прилади, які можуть генерувати чадний газ. Викликати аварійну газову службу слід за номером 104.

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня в селі Велика Березна Хмельницької області на території сільгосппідприємства виявили тіла двох чоловіків, які, за попередньою інформацією, отруїлися чадним газом від генератора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-