Кого можуть затримати за порушення комендантської години - роз’яснення поліції

Кого можуть затримати за порушення комендантської години - роз’яснення поліції

Укрінформ
Працівники поліції не затримують громадян саме за порушення комендантської години.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ поінформувала речниця Національної поліції України (НПУ) Мар’яна Рева.

«Конкретно за те, що людина порушила комендантську годину, звісно, її не затримують. Перевіряють, і якщо все гаразд, то відпускають», - сказала речниця.

Представниця НПУ пояснила, що поліцейські насправді затримують людей тільки тоді, коли для цього є певні причини, тобто, якщо під час перевірки особи поліція розуміє, що громадянин знаходиться у розшуку, або якщо у особи під час поверхневої перевірки виявляють небезпечні заборонені препарати чи заборонені вибухонебезпечні пристрої, зброю і так далі.

Читайте також: Поліція у новорічну ніч отримала понад 80 повідомлень про використання піротехніки

«У цих випадках людина дійсно може бути затримана. Але коли ми говоримо про порушників комендантської години, то ми таких людей перевіряємо, виявляємо і, якщо у людини все гаразд із документами, і якщо у людини немає проблем із законом, то звісно, цих людей відпускають», - розповіла Рева.

Як повідомлялося, поліція у новорічну ніч зафіксувала дещо більше сотні випадків порушення комендантської години, понад 60 з них було зафіксовано саме у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-