Чоловіку, який намагався вкрасти графіті Бенксі, повідомили про підозру

Чоловіку, який намагався вкрасти графіті Бенксі, повідомили про підозру

Укрінформ
На Київщині повідомлено про підозру чоловіку, який намагався вкрасти графіті Бенксі.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора, передає Укрінформ.

Зазначається, що йому інкримінують закінчений замах на таємне викрадення чужого майна в особливо великому розмірі в умовах воєнного стану.

"За даними слідства, мешканець столиці вирішив демонтувати зі стіни напівзруйнованого окупантами будинку у Гостомелі графіті «Жінка в протигазі» всесвітньо відомого вуличного художника Бенксі. Усвідомлюючи цінність роботи, він планував продати графіті, а отриманими коштами розпорядитися на власний розсуд. Для цього він залучив необізнаних у його намірах чоловіків, яких запевнив в тому, що має всі відповідні дозволи на проведення демонтажу мурала. Після того, як частина стіни була зрізана разом із зображенням, підозрюваний обмотав її стрейч-плівкою з метою захисту від пошкоджень", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Бенксі став почесним громадянином Ірпеня

Проте чоловік не встиг завантажити викрадене в автомобіль, оскільки був викритий співробітниками військової адміністрації.

Як повідомлялося, що всесвітньо відомий британський вуличний художник Бенксі виставив на продаж через сайт благодійного фонду Legasy Of War 50 своїх малюнків-трафаретів, а отримані кошти планує передати на допомогу для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-