Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Бджоли вони такі, мабуть щось знають

Бджоли вони такі, мабуть щось знають

Укрінформ
Прочитала, що мін'юст РФ вніс до ворожого списку іноагентів інститут бджільництва. 

Згадала кримінальну справу батька Степана Бандери, Андрія. Я її прочитала випадково, перебуваючи у відрядженні в Івано-Франківську років 30 тому. Писала про хабарницю і побачила на столі слідчого пожовклу справу, фото змученого обличчя і всесвітньо відоме прізвище. Слідчий сказав, що справу вивчають для реабілітації людини. На той час прізвище Бандери наводило на мене жах… Завдяки радянській пропаганді я була впевнена, що то родина злочинців. Аби впевнитися, випросила дозвіл прочитати звинувачення.

Папка була невеличка, вистачило двох годин, аби прочитати і зробити записи. Там йшлося про "злочинця'-сина, доньок, які сповідували ідеї брата, був також великий список "ворожої" літератури: підручники дорадянських часів (пан Андрій був викладачем), річні передплатні журнали про ведення сільського хозяйства та бджільництво. Як я не шукала про злочинність проти людства в цілому та радянської влади зокрема, так нічого і не знайшла. Тоді я вперше задумалася, що щось воно не те. І написала статтю про Андрія, якого знищили ні за що. Вона вийшла в Робочій газеті майже одночасно з реабілітацією Андрія Бандери.

Сьогодні в Росії до злочинців записали цілий інститут. Бджоли вони такі, мабуть щось знають, що може сприяти знищенню нелюдяного устрою нелюдяної країни.

Ольга Коростельова

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-