Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Революція  енергетиці поки відкладається

Революція енергетиці поки відкладається

Укрінформ
Досягнення американських дослідників у термоядерній енергетиці гучними зробили тільки ЗМІ, для науки і практичного використання - поки ніякого прориву

Так, котики, давайте так, роздрукуйте або напишіть красивим почерком на папірці: "Сенсаційні новини про термоядерні реактор - це дурня". Повісьте його десь на видному місці, а коли побачите чергову сенсацію у ЗМІ, то дивіться на нього до повного заспокоєння.

При цьому це не сильно залежить від джерела новини. В СNN, наприклад, неодноразово публікували "наукові сенсації", які були повністю висмоктані, як мінімум, з пальця.

Для того, щоб термоядерна енергетика стала реальністю за нашого життя, повинна відбутися якась велика технологічна революція. З існуючими технологіями щось схоже на прототип промислового реактора може з'явитися, за оптимістичними оцінками спеціалістів, десь у 2060-х.

Все, що публікують зараз, це маленькі кроки по доріжці існуючих технологій, жодного кардинального прискорення процесу вони в собі не несуть.

От зараз змогли отримати в імпульсному реакторі більше енергії ніж затратили. Сенсація! А якщо подумати: ну то й що? Цю енергію ніхто не вміє відводити та конвертувати у корисну форму. Сам реактор працює в "ручному" режимі, він призначений лише для лабораторних екпериментів. Жодних проривів в технології не сталося - це та сама установка, яку довго та нудно вдосконалювали, поки формально не досягли виходу енергії більше одиниці. Що 0.9, що 1.5 - воно однаково далеко від практичного використання.

Набридли вже всі ці хайполови, чесне слово.

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-