У Дії переселенці можуть змінити місце реєстрації та скасувати статус ВПО

У Дії переселенці можуть змінити місце реєстрації та скасувати статус ВПО

Укрінформ
Міністерство цифрованої трансформації 13 грудня запускає в застосунку «Дія» дві нові послуги – йдеться про зміну місця реєстрації переселенців та скасування статусу ВПО.

Про це повідомляє Мінцифри у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Відсьогодні в застосунку "Дія" доступні ще 2 нові автоматичні послуги для переселенців: зміна місця реєстрації (якщо ви переїхали до іншого міста України), скасування статусу ВПО (якщо повернулися додому). Обидві послуги автоматичні. Це означає, що процес відбувається без участі держслужбовця, а вам більше не потрібно чекати на його рішення», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві нагадали, що на початку повномасштабного вторгнення в Дії з’явилась можливість отримати довідку внутрішньо переміщеної особи та оформити регулярні виплати від держави. За майже 10 місяців понад 1,4 мільйона українців скористалися цією послугою.

Читайте також: В Україні зареєстровали майже 4,9 мільйона переселенців

«Скористатися послугами можуть українці, які мають довідку ВПО в Дії. Також зверніть увагу, що для зміни місця реєстрації ВПО необхідно фізично перебувати на місці тимчасового місця проживання, щоб підтвердити геолокацію», - наголосили в Мінцифри.

Як повідомлялось, Міністерство цифрової трансформації розпочало на порталі "Дія" бета-тестування послуги, яка допоможе українцям миттєво отримати витяг з Єдиного державного реєстру.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-