Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Помер Юрій Шухевич

Помер Юрій Шухевич

Укрінформ
Разом з ним відходить у минуле епоха визвольних змагань українського народу у ХХ сторіччі

Син командира УПА Романа Шухевича, політв’язень московських концтаборів, активний учасник національного відродження і відновлення української державності у 1991 році, безкомпромісний до ворогів України.

Останнім часом спілкувався із Юрієм Шухевичем виключно телефоном, навіть не підозрюючи, що він на лікуванні в Німеччині.

Його сильно зворушила смерть Дарії Гусяк, зв’язкової Романа Шухевича і він як міг домагався, щоб влада віддала їй належну шану.

Юрій Шухевич - один із авторів закону про державне визнання ОУН і УПА борцями за незалежність України. Він сильно дорожив цим законом і намагався дбати про кожного українського ветерана. Не приховував радості, що такий закон існує і пишався ним.

Він дуже хотів, щоб 80-ій окремій десантно-штурмовій бригаді ДШВ ЗСУ було присвоєно ім’я генерал-хорунжого, головнокомандувача Української повстанчої армії Романа Шухевича. І не тому, що йшлося про батька, а тому, що вважав московсько-українську війну продовженням війни, яку вела УПА, а значить її неодмінно треба завершити розгромом Москви.

Я втратив товариша і порадника, думкою якого дорожив.

Царство небесне, шановний і дорогий друже! Вічна пам'ять!

P.S. Від імені Проводу ОУН складаю щирі співчуття родині і друзям покійного.

Богдан Червак

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-