В Україні розпочався «Місяць боротьби з раком легенів»

В Україні розпочався «Місяць боротьби з раком легенів»

Укрінформ
В Україні стартувала кампанія з інформування громадськості під назвою «Місяць боротьби з раком легенів (LCAM)», яка триватиме весь листопад.

Про це Укрінформу повідомили в ГО «Афіна. Жінки проти раку», яка спільно з Lung Cancer Europe (LuCE) та ще 19 організаціями започаткували цю кампанію.

«Наша мета - ознайомити всіх із симптомами та факторами ризику раку легенів, щоб більше людей своєчасно проходили обстеження», - розповіла президентка LuCE Енн-Марі Берд.

«В Україні це підступне та агресивне захворювання у 70% виявляють на пізніх стадіях, здебільшого через несвоєчасне звернення до лікаря», -  зазначила експертка по раку легенів ГО «Афіна.Жінки проти раку» Тетяна Венглінська. Саме тому ця громадська організація приєдналася до LuCE, яка представляє спільні інтереси європейської спільноти пацієнтів з раком легенів, додала вона.

Читайте також: Підступні онкозахворювання, або Другий фронт українців у тилу

За словами Венглінської, протягом листопада на інформаційних ресурсах ГО «Афіна. Жінки проти раку» будуть розміщені відео, статті, історії пацієнтів та інші матеріали інформаційної кампанії: www.facebook.com/athena.wacwww.facebook.com/groups/Athena.WACt.me/athena_womenagainstcancerbit.ly/394wvKC.

Мета цієї кампанії – заохотити людей пройти обстеження на рак легенів, якщо у них спостерігаються симптоми або фактори ризику цього захворювання. 

Рак легенів має найвищий рівень смертності серед усіх видів раку в Європі. Тому що багато хто не знає про симптоми та фактори ризику. Люди часто не проходять обстеження, тому що не знають, що знаходяться в групі ризику. Адже щоб захворіти на рак легенів, не обов'язково курити або піддаватися пасивному курінню.

Читайте також: Лікарі у США виявляють рак легенів за допомогою робота

Кампанія «Пройди діагностику 2022» (Get Diagnosed 2022) є продовженням кампанії «Пройди обстеження 2021» (Get Checked 2021), зосереджуючись на процесі та кроках, необхідних для встановлення діагнозу.

Організатори кампанії наголошують, що своєчасна діагностика може не лише врятувати життя, а й покращити його якість.

LuCE – це представник інтересів європейців, які страждають від раку легенів. Організації-члени LuCE працюють над тим, щоб дестигматизувати хворобу та гарантувати, що хворі на рак легенів отримають необхідну допомогу для досягнення найкращих результатів лікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-