Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Україна - вже регіональний лідер і надія для мільйонів неукраїнців

Україна - вже регіональний лідер і надія для мільйонів неукраїнців

Укрінформ
Коли розпадеться імперський проєкт, нам доведеться ефективно підтримати деокуповані народи з постросійського простору

Непопулярне.

Коли розпадеться рф, новосформовані держави будуть приречені на внутрішню нестабільність і територіальні конфлікти із сусідами. Україні варто вже сьогодні розробити і стати гарантом безпекової архітектури на постросійському просторі. Для забезпечення власної безпеки, безпеки у регіоні в цілому.

Чому це важливо?

Чим слабшим ставатиме кремль, тим більше він зіштовхуватиме поневолені народи між собою. Татар із башкірами, дагестанців із чеченцями, вайнахів між собою, адигів із тюрками тощо.

Наведу приклад. В останні дні росіяни, широко висвітлюючи, запускають у Дагестані рішення, які відкривають дорогу для територіальних втрат республіки на користь сусідів. Вочевидь, мова про один із прикордонних районів із Ічкерією.

Ідеальна картина для кремля - зайва енергія невдоволених мобілізацією горців каналізується в протистояння між собою.

Не в знесення російської окупації.

Розумію, що роль регіонального лідера незвична для нас і ми втомлені, але Україні варто виконати цю функцію. Запропонувати рішення, що гарантують регіональну стабільність. Взяти на себе відповідальність за впровадження таких рішень.

Російський імперський проєкт має припинити існування. Окуповані народи не повинні боятись деколонізації через невизначеність життя "після росії". Україна, як ніхто інший, має сьогодні моральне право і авторитет, знання і розуміння, аби ефективно підтримати ці народи.

Ми - регіональний лідер і надія на вільне і гідне життя для мільйонів неукраїнців.

Живімо тепер із цим.

Арсен Жумаділов 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-