Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

В Україні з'явилася мРНК-вакцина від Covid-19:  старі препарати втратили сенс

В Україні з'явилася мРНК-вакцина від Covid-19: старі препарати втратили сенс

Укрінформ
Нова вакцина від ковіду ефективна від нових мутантів вірусу. Час поцікавитися, чи є вона десь поблизу і вколоти

Якщо ви думаєте, що ковід наразі не на часі, то сам ковід так не думає. Останнім часом у світі почалася нова хвиля ковіду, викликана черговим поколінням мутантів омікрону. Вірус накопичив величезне число нових мутацій, які дозволяють йому досить успішно ухилятися від імунітету, виробленого до попередніх варінтів: дельти та "раннього" омікрону. 

Це означає, що ваш імунітет отриманий від вакцин чи хвороби стає чим далі тим більш "дірявим". Певний захист, скоріш за все, зберігатиметься і все ще дозволить вам уникнути важкого чи летального перебігу, але це не точно. Наскільки серйозними будуть наслідки нової хвилі наразі не зрозуміло, бо вона тільки починається, але відноситися до неї як до нежиті вже, на жаль, не вийде.

Це були погані новини, тепер хороші.

В Україні вже є нова бівалентна мРНК вакцина від Ковіду, яка містить антигени як старої "дельти" так і нового "омікрону". Вакцина завезена у достатній кількості і вже зараз можна звертатися за бустерною дозою. Дозволені інтервали між дозами також зменшили (по посиланню все розписано).

Щоб з'ясувати де є вакцина у вашому місті чи області, поспілкуйтеся з телеграм-ботом "Медичних закупівель України" (працює наразі тільки з мобільного, бо вимагає геолокації).

Нова вакцина називається "COMIRNATY Original/Omicron BA.1".

Робити бустер старою моновалентною вакциною наразі сенсу нема - шукайте нову.

Всім дуже раджу не зволікати і вакцинуватися, бо під час війни ще нового ковідного колапсу нам, як то кажуть, не вистачало.

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-