Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Їжа для Афродіти

Їжа для Афродіти

Укрінформ
Рецепти довголіття для жінок і чоловіків мають відмінності. Прекрасній статі, наприклад, в свій раціон обов'язково слід ввести соєвий йогурт, тушковані помідори і сині-сині сливи

Як ви знаєте, мені вже 100 років, то я лише так добре збереглася:)) А якщо серйозно, то все одно скоро буде:)

Я так давно не писала на тему жіночого здоров'я і краси, а треба ж.

Здавалося б, чи може таке бути: їжа для жінок та чоловіків?

Уявіть собі, що так.

Почнемо з того, що ми все ж таки відрізняємося, хоча б зовнішнім виглядом. Справа не лише в гормонах, але і в генетиці, і в багатьох інших факторах, навіть у передачі мітохондрій.

Від цих впливів залежить не лише відсутність бороди, наявність грудей та округлі форми у жінок, але і особливості обміну речовин і навіть схильність до захворювань.

Організм жінки більш пасивно відповідає на стресові ситуації, що виявляється більшою схильністю до депресивних станів та стресових розладів.

У жінок в 2-3 рази більше шансів впасти у стан депресії в період менопаузи, ніж у чоловіків.

Для жінок більше характерні хвороби нервової системи, нейродегенеративні захворювання, хвороба Альцгеймера, ревматоїдний артрит, розсіяний склероз, астма, алергічні захворювання.

ЯКИМ МАЄ БУТИ РАЦІОН ЖІНКИ?

[1️⃣] Збалансованим, щоб були і білкові страви, і корисний жир, і багато різнокольорових рослинних продуктів. Тут ми з чоловіками на одній хвилі.

[2️⃣] Містити ферментовані продукти. І це не лише квашена капуста чи огірки, але і яблучний/виноградний/бальзамічний оцет, але і в невеликій кількості -- ферментовані соєві продукти.

Ці продукти багаті не лише живими корисними бактеріями і стимулюють їхній ріст у кишечнику, але і продуктами їхньої життєдіяльності (метабіотиками).

Квашена капуста -- це лактобактерії, екзотичне кімчі -- фірмікути, лактобактерії, бактероїди; йогурт -- лактобактерії та біфідобактерії.

Соєві ферментовані продукти корисні жінкам після 45+ років для профілактики раку молочної залози (їсти їх багато не треба, достатньо один раз в тиждень приблизно 50 г тофу чи баночки соєвого йогурту -- ми не азіатські жінки, тому нам без надмірностей).

[3️⃣] Неферментовані пребіотичні продукти, які стимулюють ріст корисних бактерій, зокрема, чай з ромашки, кореню топінамбура та цикорію. Вони збільшують ріст 5-ти різновидів лактобактерій (лактіс, рамнозус, булгарікус, паркасей, плантарум). Простою мовою -- продовжують нам довголіття.

[4️⃣] Зернові. Із зернових найкорисніше -- оболонки, в них багато біологічно активних речовин, клітковини розчинної і нерозчинної, магнію, вітамінів групи В. Тому додавайте у страви мелені в порошок висівки. Дуже смачно зробити просту і корисну страву: йогурт + мелені висівки + ягоди + насіння льону (також мелене). Дати настоятися хвилин 10.

[5️⃣] Бобові. Бобові взагалі унікальний продукт: з одного болку це рослинні білки, з іншого -- розчинна (зв'язуюча шкідливі речовини в кишечнику), клітковина. Бобових багато не треба, достатньо столової ложки. Я часто вживаю червону та чорну квасолю, бо в кольоровій квасолі багато протизапальних поліфенолів. Крім того, чим багатша страва поліфенолами, тим більше вона знижує глікемічний індекс, тим нижчий ризик розвитку інсулінорезистентності та діабету 2 типу.

[6️⃣] Продукти, які стимулюють утворення стовбурових клітин. Як відомо, стовбурові клітини -- це клітини -трансформери, які можуть "трансформуватися" в різні клітини нашого тіла і захищати його у разі потреби. З віком кількість стовбурових клітин стає значно меншою.

Тому какао на воді, чорний-пречорний шоколад, чорний чай, чорні ягоди, темно-сині сливи, а також зелений чай, зелене листя (капуста кейл, темно-зелене листя селери, шпинат, крес-салат; гірчиця -- мають бути у вашому раціоні часто.

[7️⃣] Каротиноїди. Найактивнішими є два -- лікопен з помідорів та бета-каротин з моркви і червоного перцю. Італійці недаремно люблять томатну пасту: при тушкуванні помідорів кількість лікопену зростає в десятки разів.

Така їжа покращує ремонт ДНК, активує гени-супресори і створює несприятливі умови для розвитку багатьох видів раку, сповільнює ріст та поділ ракових клітин.

Звісно, це все ж загальні рекомендації для жінок. Незважаючи на війну, я все ж пишу книгу і харчуванню жінок у різні періоди життя присвячено багато сторінок.

До речі, на днях я хочу зробити прямий ефір про збереження молодості і свіжості шкіри (буде ефір). Там буде і про харчування, і про догляд.

Дівчата, ми всі богині, всі -- Афродіти. І навіть у ці нелегкі випробувальні для нас усіх часи, ми можемо піклуватися про себе, прекрасних, тим більше, що це доступно.

Люблю всіх.

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-