У Дії з'явилася можливість реєстрації кандидатом на всиновлення дитини

У Дії з'явилася можливість реєстрації кандидатом на всиновлення дитини

Укрінформ
На порталі "Дія" з 9 вересня запрацювала послуга "Усиновлення: реєстрація кандидатом", завдяки чому українці, які хочуть усиновити дитину, можуть подати заяву онлайн.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінцифри.

«Зараз ми працюємо над цифровізацією сфери усиновлення в Україні. Перший етап – заяву про консультацію щодо усиновлення в Дії – ми успішно пройшли. Тепер робимо наступний крок — цифровізували реєстрацію кандидатом. Раніше ця послуга була доступною тільки офлайн», - зазначив очільник Мінцифри.

Для того, аби подати заяву про всиновлення дитини, потрібно зареєструватися або авторизуватися на порталі Дія; обрати послугу у списку; заповнити базові дані про шлюб та чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та про дитину, яку хочете усиновити: стать, вік тощо. Далі слід дочекатись отримання даних з реєстрів (це займе близько 15 хвилин).

Потім потрібно завантажити потрібні документи, перелік яких визначається за заповненими відомостями та отриманими з реєстрів даними; підписати заяву електронним підписом та надіслати її на опрацювання.

Загалом подання заяви триває не більше 30 хвилин, а сама послуга безоплатна, зауважили у Мінцифри.

Упродовж 5 робочих днів служба у справах дітей перевірятиме заяву. Після її схвалення співробітник служби обстежить житло, щоб зрозуміти, чи можна в ньому жити дитині. Якщо все добре, то потенційних батьків, які хочуть всиновити дитину, направлять на навчання з метою подальшої реєстрації кандидатами.

Читайте також: У «Дію» пропонують додати мобільний перекладач із п'яти мов

Як повідомлялось, від червня на порталі "Дія" можна подати заявку на отримання консультації стосовно усиновлення дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-