Український паспорт посів 35-ту сходинку за «мобільністю» у світі

Український паспорт посів 35-ту сходинку за «мобільністю» у світі

Укрінформ
Український закордонний паспорт посів 35-ту позицію у міжнародному рейтингу Індексу паспортів від компанії Henley&Partners.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані оновленого Індексу.

Власники українського паспорта можуть подорожувати без візи або візи після прибуття в 144 країни.

Зазначається, що 35-ту позицію Україна розділяє з Макао.

Очолює рейтинг Японія, чиї громадяни можуть відвідати 193 країни. Друге місце поділяють Сінгапур та Південна Корея, чиї громадяни можуть відвідати з безвізовим доступом 192 країни. Трійку замикають Німеччина й Іспанія, чиї громадяни можуть подорожувати до 190 країн.

Фото: Henley&Partners
Фото: Henley&Partners

Індекс паспортів Henley&Partners щоквартально аналізує візові правила 227 країн і територій світу, ранжируючи їх за кількістю країн безвізового в'їзду. Рейтинг укладається понад 10 років у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), яка підтримує найбільшу у світі базу туристичної інформації.

Читайте також: Мобільні комплекси з видачі паспортів України працюватимуть не тільки в Польщі - Монастирський

Позиція країни в рейтингу визначається кількістю країн, у які її громадяни можуть в'їжджати без попереднього оформлення віз (без візи або з візою після прибуття). Паспорти усіх розглянутих країн є біометричними.

Як повідомляв Укрінформ, станом на квітень 2022 року український закордонний паспорт займав 34-у позицію у міжнародному рейтингу. Тоді з ним можна було без віз або з візою після прибуття потрапити лише в 143 країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-