Відбулася презентація книги «Ірина Бекешкіна. Поки ми живі...»

Відбулася презентація книги «Ірина Бекешкіна. Поки ми живі...»

Фото
Укрінформ
У Києві відбулася презентація книги «Ірина Бекешкіна. Поки ми живі...», присвячена пам’яті відомої соціологині та громадської діячки.

Захід, організований Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Міжнародним фондом «Відродження», відбувся в Укрінформі.

Участь у ньому взяли колеги Ірини Бекешкіної, соціологи, громадські діячі, журналісти.

«Ми презентуємо книжку, яка пройшла складний шлях, і війна сплутала всі наші плани. Але ми дуже раді, що вона таки з’явилася. Зроблена величезна робота. Дякуємо тим, хто долучився до її створення, а особливо Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, колегам-соціологам з Інституту соціології Національної академії наук України, Центру Разумкова, Київського міжнародного інституту соціології та інших соціологічних установ», - сказав комунікативний менеджер Фонду «Демократичні ініціативи» Юрій Горбань.

Як зазначалося, Бекешкіна поєднувала в собі талант науковця, громадського діяча, публіциста і хорошого спікера для журналістів, говорила коротко, влучно, доступно, образно і метафорично.

Редактор видання, науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» Олексій Гарань зауважив, що життя Ірини Бекешкіної було пов’язане з Інститутом соціології НАНУ і Фондом "Демініціативи", однією з засновниць якого вона була.

«Ірини немає з нами вже більш як два роки, але ми хотіли показати, що її праці актуальні досі. Те, що вона говорила, справді суголосне з тими подіями, які відбулися в нашому суспільстві», - сказав Гарань.

Він зазначив, що у книзі «Ірина Бекешкіна. Поки ми живі...» кілька частин: наукові праці і аналітика, публіцистика і спогади. Останній розділ найкоротший, але важливий — це її афоризми і цитати.

Читайте також: Видавничий дім «Моя Вінниччина» започаткував літературно-краєзнавчий проєкт про славетних земляків

«Коли ми почали набирати наукові праці й аналітику, стало очевидно, що написано дуже багато, а ми хотіли показати різнобічність Ірини Бекешкіної. Довелося робити скорочення, щоб подати різні аспекти, щоб мати уявлення про все, що писалося. Починаючи з першого дослідження в 1993-му за книгою можна відслідкувати, як змінювалося суспільство в оцінках соціологів. Тому видання буде цікавим і для істориків», - переконаний Гарань.

Книга видана тиражем 500 примірників, вона не продається. Аби отримати її, слід звернутися до офісу Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-