Поліція розслідує понад 17 тисяч справ за фактами мародерства

Поліція розслідує понад 17 тисяч справ за фактами мародерства

Укрінформ
Національна поліція розслідує понад 17 тисяч кримінальних проваджень, порушених за фактом крадіжки майна в умовах воєнного стану.

Про це повідомив в інтерв’ю виданню “Новое время” очільник Нацполіції Ігор Клименко.

“У нас розпочато більше 17,3 тис. кримінальних проваджень саме по майнових злочинах, які були скоєні в умовах воєнного часу. Це щодо наших громадян України. Ви маєте розуміти, що практично все — крадіжки: 16,6 тис”, - сказав він.

За словами посадовця, злодії скористалися тим, що мільйонів людей немає вдома і безліч автомобілів залишені на паркуваннях.

“Для цієї категорії громадян під час воєнного стану подібне — це Клондайк. Але ми вже в межах цих кримінальних проваджень підписали більше 3,6 тис. підозр у скоєнні цих злочинів. І робота триває”, - зазначив Клименко.

Читайте також: Херсонців закликають не ділитись з росіянами інформацією про квартири сусідів

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

3 березня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Кримінального кодексу, яким посилила відповідальності за мародерство.

Зокрема, мародерство прирівняне до злочину в особливо великих розмірах або вчиненого організованою групою.

Також ініційовано підвищення мінімальної межі покарання за ст.432 ККУ (викрадення на полі бою речей, які є при убитих або поранених) у вигляді ув’язнення від трьох до п'яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-