Українці візьмуть участь у молитві за мир, яку очолить Папа Римський

Українці візьмуть участь у молитві за мир, яку очолить Папа Римський

Укрінформ
Папа Римський Франциск 31 травня очолить проказування молитви на вервиці перед статуєю Марії Цариці миру у римській базиліці Санта-Марія-Маджоре, де будуть присутні й представники української громади.

Про це повідомляє Vatican News, передає Укрінформ.

"Разом із Папою десятки розарію проказуватимуть українська сім’я, люди, що мають відношення до жертв війни, військові капелани. В базиліці, серед інших, будуть присутні представники української громади Рима", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що будуть організовані трансляції з коментарем українською мовою. Початок молитви о 19:00 за київським часом.

Також повідомляється, що до молитви залучені санктуарії в усьому світі, зокрема в тих країнах, які уражені війною або політичною нестабільністю, що є джерелом насильства. Одночасно зі понтифіком завдяки потоковій трансляції молитву проказуватимуть у соборі Зарваницької Матері Божої в Україні, соборі Пресвятої Богородиці Спасіння в Іраку, катедрі Марії, Цариці Аравії в Бахрейні, а разом з ними – відомі міжнародні Марійські святині на всіх континентах.

Травень у католицькій традиції особливим чином присвячений молитві до Пресвятої Богородиці. Цього року місяць розпочався закликом Папи Франциска, виголошеним у контексті війни в Україні, молитися за мир, зокрема щоденно проказуючи розарій.

Читайте також: За три дні мільйон українців взяли участь в опитуванні про володіння зброєю

Статуя Марії Цариці миру була встановлена з ініціативи Папи Венедикта XV, щоб випрошувати у Пресвятої Діви закінчення Першої світової війни. Існує звичай, що вірні залишають біля її стіп записки зі своїми проханнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-