Пенсії працюючим пенсіонерам перерахують у травні

Пенсії працюючим пенсіонерам перерахують у травні

Укрінформ
Пенсіонерам, які після призначення пенсії продовжували офіційно працювати, в травні буде здійснено перерахунок пенсій. Виплати розпочнуться в червні, з доплатою за квітень і травень.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«З урахуванням того, що страхувальники подавали звіти за І квартал 2022 року до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування по 10 травня, перерахунок працюючим пенсіонерам проводиться у травні. Виплата перерахованих пенсій буде проводитись починаючи з червня та з доплатою за квітень та травень», - ідеться в повідомленні.

У ПФУ нагадують, що пенсіонери, які продовжують працювати і сплачувати єдиний соціальний внесок, кожні два роки набувають право на перерахунок пенсії, який проводиться за зверненням або автоматично з 1 квітня.

Перерахунок проводиться з урахуванням лише страхового стажу, набутого після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, або, коли це доцільно, — з урахуванням стажу та заробітної плати, набутих після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

У Фонді наголошують, що станом на 1 квітня 2022 року в Україні було зареєстровано 10,8 млн пенсіонерів, з яких 2,7 млн обліковуються як працюючі. Середній розмір пенсії працюючих пенсіонерів становить 4532,91 грн, що на 162,46 грн більше середнього розміру пенсій всіх пенсіонерів (4370,45 грн).

Читайте також: Українці на захоплених територіях отримують пенсії на банківські картки

Як повідомлялося, за словами голови правління Пенсійного фонду України Євгенія Капінуса, попри складну ситуацію, ПФУ здійснює фінансування всіх виплат в повному обсязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-