Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Тиждень Відкритого уряду–2022 - продовжуємо найкращі традиції відкритого врядування!

Тиждень Відкритого уряду–2022 - продовжуємо найкращі традиції відкритого врядування!

Укрінформ
У цьому році навіть військова агресія росії проти України, через яку публічні події обмежені, не перешкодить провести Тиждень Відкритого Уряду!

Адже у цій війні ми боремося і за демократичні цінності, які на відміну від країни-агресора завжди були важливими для нашої країни.

Три попередні Тижні Відкритого Уряду в Україні – це понад 130 публічних заходів (форумів, зустрічей, круглих столів, презентацій, вебінарів та ін.), організованих Департаментом інформації та взаємодії з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України, органами влади, органами місцевого самоврядування, партнерами від громадського сектору та міжнародних організацій.

Україна вже 11-й рік – активна учасниця міжнародного Партнерства «Відкритий Уряд» (Open Government Partnership).

Департаменту та партнерам вдалося зробити цю Ініціативу базою для започаткування і розвитку важливих реформ відкритого врядування, таких як:

відкриті дані;

розкриття інформації про бенефіціарних власників;

е-послуги, е-петиції, е-звернення;

е-системи ProZorro / DoZorro / ProZorro.Sale;

е-декларування;

прозорість будівництва (CoST) та видобувних галузей (EITI);

відкриті публічні фінанси.

 Україна неодноразово визнавалася лідеркою у Партнерстві «Відкритий уряд».

Перший план дій – у десятці найкращих; електронна система закупівель ProZorro – переможець премії OGP Awards 2016; Глобальний реєстр бенефіціарних власників – Україна в числі перших учасників; інклюзивний процес розроблення планів дій з впровадження Ініціативи – серед кращих практик Партнерства «Відкритий Уряд». 

У 2021 році система Прозорро.Продажі на ювілейному саміті Партнерства отримала перше місце премії OGP Awards у регіоні «Європа»!

 Програма цьогорічного Тижня Відкритого Уряду об’єднає представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, бізнесу, громадянського суспільства для обговорення актуальних питань під час таких заходів, як:

онлайн-дискусія «Можливості та труднощі релокації бізнесу через військові дії в Україні», яку 16 травня організовує ДП «Прозорро.Продажі» спільно з партнерами – https://fb.me/e/1CGdXxkUC

стратегічна сесія «Ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд» в Україні: віримо в перемогу – плануємо майбутнє», на яку 19 травня Секретаріат Кабінету Міністрів і Координаційна рада з питань реалізації Ініціативи Партнерство "Відкритий Уряд" запрошують партнерів з громадського сектору та міжнародних організацій.

Круглий стіл «Залученість молоді у місцевому самоврядуванні», який 20 травня проведуть Асоціація міст України разом з Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи  за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів – https://bit.ly/3Mq5Aba 

 Тож віримо в ЗСУ та підтримуємо і розвиваємо відкрите врядування в Україні!

Слава Україні!

Героям слава!

Тиждень Відкритого Уряду на сайті Open Government Partnership

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-