Премію DW «За свободу слова» цьогоріч присудили двом українським журналістам

Премію DW «За свободу слова» цьогоріч присудили двом українським журналістам

Укрінформ
Німецька медіакомпанія Deutsche Welle цього року відзначила премією "За свободу слова" українських відеожурналіста Мстислава Чернова та фотожурналіста Євгена Малолєтку.

Про це йдеться у пресрелізі медіахолдингу, переданому Укрінформу.

«Доробки Мстислава Чернова та Євгена Малолєтки важко сприймати, але що справді спричиняє біль, так це правда, яку вони показують: росія напала на Україну та її мирне населення під вигаданим приводом», - зазначив генеральний директор DW Пітер Лімбург.

За його словами, кремль нині спотворює факти і поширює дезінформацію. А премія «За свободу слова» є визнанням виняткової мужності Чернова та Малолєтки у протистоянні пропаганді та дезінформації. «Це визнання того, що їхня боротьба за права людини та за правду – це боротьба за демократію та вільні суспільства, за всіх нас, і це має високу ціну», - підкреслив Лімбург, додавши: «Війна в Україні – це війна за права людини та європейські цінності, а також війна з правдою і фактами».

Читайте також: Міятович закликала світ робити більше для безпеки журналістів, які висвітлюють збройні конфлікти

Чернов і Малолєтка задокументували події у Маріуполі після російського вторгнення. Їхні свідчення можуть допомогти притягнути злочинців до відповідальності, вважають в Оргкомітеті.

Обидва журналісти, які продовжують висвітлювати війну в Україні, розцінюють премію DW як визнання своєї роботи.

Церемонія нагородження відбудеться у Бонні 20-21 червня в межах Global Media Forum DW. Учасники з усього світу зможуть приєднатися до події онлайн.

Чернов і Малолєтка – обидва зі сходу України. Їхні репортажі та кадри з Криму та сходу України публікували різні міжнародні ЗМІ, зокрема BBC, Deutsche Welle, The New York Times, Washington Post, Der Spiegel тощо. Чернов як військовий репортер побував у кількох зонах конфліктів, таких як Ірак чи Сирія, був неодноразово поранений. Малолєтка раніше працював над проєктом про гуцульську громаду.

Читайте також: ЮНЕСКО збільшує допомогу українському інформаційному простору

Медіакомпанія Deutsche Welle вручає нагороду "За свободу слова" з 2015 року. Лауреатом може стати людина або ініціатива, які відіграли важливу роль у справі захисту в ЗМІ прав людини і свободи думок.

Фото: DW/P.Boll

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-