В уряді розробляють механізм утилізації відходів, що утворилися внаслідок війни

В уряді розробляють механізм утилізації відходів, що утворилися внаслідок війни

Укрінформ
Мінрегіон спільно з Міндовкілля розробляють механізми утилізації та повторного використання будівельних відходів, що утворилися внаслідок руйнувань інфраструктури.

Про це повідомляє міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Мінрегіон спільно з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України та Конфедерацією будівельників України розробляють механізми утилізації та повторного використання будівельних відходів, що утворилися внаслідок масових руйнувань інфраструктури з метою недопущення екологічного лиха», — повідомляє Чернишов.

Так, сьогодні вже ведеться робота з розбирання завалів, що утворилися внаслідок бойових дій, та очищення населених пунктів від уламків зруйнованих об’єктів. Такі будівельні відходи можуть мати повторне використання не тільки при відновленні пошкоджених об’єктів, а й при виробництві будівельних матеріалів.

Читайте також: Зеленський закликає поки не повертатися на звільнені території через мінування та можливі обстріли

Відходи, що непридатні для переробки (рециклювання) та використання як вторинна сировина, підлягатимуть складуванню та подальшій безпечній з точки зору впливу на довкілля утилізації.

Як зазначив міністр, для розв’язання актуальних питань у Мінрегіоні працює робоча група із залученням фахівців Міндовкілля, Офісу підтримки реформ Мінрегіону, профільних асоціацій, будівельників та міжнародних експертів.

Підготовлені робочою групою напрацювання планується розглянути на засіданні уряду.

Як повідомлялося, за словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, російські війська знищили в Україні близько 6800 житлових будинків.

Наразі уряд активно працює над робочим планом відбудови країни. Зокрема, у Верховній Раді зареєстрований законопроєкт, яким визначаються правові та організаційні засади надання компенсації за пошкодження та знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій. Також уряд ухвалив постанову про порядок збору та обліку інформації про пошкоджену та знищену внаслідок бойових дій нерухомість.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-