МОН планує в червні представити пробний варіант мультидисциплінарного тесту

МОН планує в червні представити пробний варіант мультидисциплінарного тесту

Відео
Укрінформ
Міністерство освіти та науки (МОН) планує в червні представити пробний варіант мультидисциплінарного тесту.

Про це розповів міністр освіти та науки Сергій Шкарлет на брифінгу, присвяченому вступній кампанії-2022, повідомляє Укрінформ. 

"На сьогодні дано доручення Українському центру оцінювання якості освіти за квітень-травень розробити повний формат таких тестів, буде і пробний (тест). Сподіваюся, що в червні ми зможемо продемонструвати пробний варіант", - розповів міністр.

За його словами, оцінка за тест буде відповідати чинним програмам ЗНО і результат кожного зі складників тесту подаватиметься в тестових балах за шкалою 100-200.

Також Шкарлет уточнив, що цього року при вступі не буде враховуватися середній бал атестата. Водночас діятимуть, як і в минулі роки, сільський, галузевий та регіональні коефіцієнти. Збережеться і пороговий бал для окремих спеціальностей.

"Конкурсний бал для вступу на основі повної загальної середньої освіти не може бути менш як 125, якщо мова йде про місця державного та регіонального замовлення", - наголосив Шкарлет.

Результати сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання попередніх років (вони діють три роки) будуть також використовуватись на тому ж рівні, що й результати національного мультипредметного тесту.

Як повідомлялось, Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає скасування складання Державної підсумкової атестації, Зовнішнього незалежного оцінювання, Єдиного вступного іспиту та Єдиного фахового вступного випробування у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-