В Україні 55 тисяч дітей шкільного віку мають статус переселенця

В Україні 55 тисяч дітей шкільного віку мають статус переселенця

Укрінформ
В Україні 55 тисяч дітей шкільного віку мають статус тимчасово переміщеної особи.

Про це під час брифінгу в "Медіа Центр Україна" повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, передає кореспондент Укрінформу.

"В Україні 55 тисяч дітей шкільного віку мають статус тимчасово переміщеної особи. З них Львівська область прийняла найбільше - це 11 тисяч. Всі долучені до навчального процесу (у Львівській області - ред.)", - сказав Шкарлет.

За словами міністра, зараз 13 областей розпочали навчання в змішаному режимі - дистанційно або очно. 4 області працюють або дистанційно, або оголошені канікули. У 5 областях в залежності від безпекової ситуації - навчання відбувається або дистанційно, або оголошені канікули, або діяльність закладів освіти призупинена.

В двох областях - Донецькій та Запорізькій - навчання призупинено.

"І, на жаль, по Чернігівській ситуація поки що невідома, враховуючи, що достеменних джерел немає. Тому не можемо поки що говорити про ситуацію в Чернігівській області", - сказав Шкарлет.

Він додав, що у 8 областях розпочали роботу дитячі садочки, особливо в тих регіонах, де є компактні поселення тимчасово переміщених осіб.

Шкарлет повідомив також, що зараз дитячі садочки активно використовують в комунікації з батьками ті ресурси, які Україні надав Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) - освітню платформу НУМО.

Як повідомлялося, за даними ООН, за місяць війни росії проти України понад 3,7 млн людей залишили країну, шукаючи прихистку. Ще 6,5 млн українців стали внутрішніми переселенцями. При цьому 13 мільйонів громадян "застрягли" в зонах бойових дій і не можуть виїхати.

Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-