В Україні розгорнули три польових госпіталі

В Україні розгорнули три польових госпіталі

Укрінформ
В Україні розгорнули три польових госпіталі.

Як передає Укрінформ, про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив у Фейсбуці.

За його словами, завезені та розгорнуті три госпіталі, які додатково розширяють спроможності лікувальної мережі.

«Перезапускаємо та модернізуємо фармацевтичне виробництво в Україні навіть в умовах війни. Українська фармацевтична компанія отримала право виробляти генеричну версію орального протиковідного препарату Pfizer. Наразі через COVID-19 на стаціонарному лікуванні перебуває 4115 осіб. І ще по COVID-19: врегулювали особливості дії карантину в умовах воєнного стану», - заявив Ляшко.

Крім того, ухвалена постанова уряду, яка передбачає новий пакет у програмі медичних гарантій «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги» для дофінансування закладів охорони здоров’я. За словами міністра, це дозволить продовжувати виплату базової зарплати медикам на рівні не нижче 13 тис. 500 для медичних сестер та не менше 20 тис. грн для лікарів.

«В умовах воєнного стану заробітна плата медпрацівників за 3 місяці 2022 року профінансована у повному обсязі. Видатки за програмою медичних гарантій на оплату медичних послуг профінансовано на 100% до плану за січень - березень 2022 року в обсязі 36,8 млрд грн, із них найбільша сума за березень - 13,1 млрд грн», - зазначив Ляшко.

Також закладам охорони здоров’я, які працевлаштували внутрішньо переміщених медиків, передбачили можливість отримати компенсації витрат на оплату праці - 639 працівників закладів охорони здоров’я вимушено розпочали працювати в нових лікарнях на інших територіях, 176 іноземних медиків допомогають лікувати людей на території України.

Ляшко зазначив, що за період воєнного стану закуплено ліків і медичних виробів на суму 2,1 млрд грн.

«На цьому тижні доставили 13 тонн ліків вартістю понад 20 млн доларів для невідкладної допомоги та лікування хронічних хвороб із США (Heart to Heart International та HOPE worldwide), а загалом отримали вже гуманітарної допомоги на понад 2,5 млрд грн. Отримали та передали 50 броньованих автомобілів швидкої медичної допомоги, 590 станцій супутникового інтернету StarLink, 1000 бронежилетів для працівників екстренки», - повідомив Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня Кабінет Міністрів скасував поділ на карантинні зони в Україні та норму про відсторонення від роботи невакцинованих проти COVID-19 працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-