Площа лісових пожеж в Україні зросла у сім разів

Площа лісових пожеж в Україні зросла у сім разів

Укрінформ
З початку 2022 року в лісах галузі вже ліквідовано 86 пожеж на площі 438 га, що в 11 разів більше від кількості та в сім разів більше від площі загорянь за аналогічний період 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства лісових ресурсів у Фейсбуці.

Зазначається, що середня площа однієї пожежі зросла в сім разів. Верховими пожежами пройдено 11 га.

«На жаль, великою проблемою і досі залишається спалювання населенням сухостою на полях та присадибних ділянках. Укотре скажу, ці дії - злочин проти здорового глузду. Зупиніться і не паліть суху траву», - наголосив голова Держлісагентства Юрій Болоховець.

В агентстві нагадують, що Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що державна комісія ТЕБ та НС звернеться до Верховної Ради з пропозицією запровадити кримінальну відповідальність за навмисний підпал сухостою.

Крім того, пожежі виникають унаслідок ворожих обстрілів (як із землі, так і з моря) та через диверсійні заходи (Миколаївська, Херсонська, Дніпропетровська та Одеська області).

Гасіння лісових пожеж у зазначених областях ускладнюється через бойові дії, наявність непідірваних боєприпасів та мінування ділянок лісу.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Державної комісії ТЕБ та НС 26 березня було затверджено заходи, спрямовані на запобігання пожеж лісів, торфовищ і сільгоспугідь.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-