Після вимушених канікул до навчання повернулися майже три мільйони учнів

Після вимушених канікул до навчання повернулися майже три мільйони учнів

Укрінформ
В Україні після вимушених канікул, оголошені через вторгнення рф, розпочався другий тиждень освітнього процесу, станом на 21 березня до навчання повернулися майже 3 мільйони учнів.

Як передає Укрінформ, про це міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив у Телеграмі.

Він нагадав, що «в 11 областях усі ЗЗСО організували освітній процес за дистанційною формою навчання».

«За оперативними даними департаментів освіти обласних військових адміністрацій, понад 10 тис. закладів загальної середньої освіти працюють у дистанційному форматі. У понад 500 ЗЗСО тривають канікули, і у понад 2400 школах, де безпекова ситуація залишається напруженою, освітній процес призупинено», - зазначив міністр.

За його словами, «станом на 21 березня до навчання приступило майже 3 млн учнів».

Також Шкарлет нагадав, що «за згодою одного з батьків діти, які тимчасово внутрішньо переміщені, мають можливість долучитися до навчання в школі за місцем тимчасового проживання».

«На сьогодні кількість тимчасово внутрішньо переміщених учнів, які долучилися до навчання з інших областей, сягає майже 44 тисячі», - підкреслив Шкарлет.

За його словами, «лідером серед областей, які долучили до освітнього процесу тимчасово внутрішньо переміщених дітей, є Львівська. Кількість таких учнів там майже 11 тисяч».

Очільник МОН подякував керівникам департаментів освіти і науки ОВА та «кожному освітянину за нелегку, але таку важливу працю».

Як повідомляв Укрінформ, 14 березня у 11 областях України після вимушених канікул відновився освітній процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-