У Хорватії заарештували яхту Медведчука - ЗМІ

У Хорватії заарештували яхту Медведчука - ЗМІ

Укрінформ
Правоохоронці Хорватії заарештували дороговартісну яхту народного депутата від фракції «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на хорватське видання Novi list, передає Укрінформ.

Зазначається, що поліція заарештувала яхту Медведчука Royal Romance, яка була пришвартована в порту хорватського міста Рієка. Арешт означає, що судно не може покинути межі порту.

За словами журналістів, влада наклала арешти ще на кілька суден, які пов’язують з російськими можновладцями.

Видання повідомляє, що арешт наклали відповідно до санкцій Європейського Союзу, запроваджених проти політиків і посадовців, яких пов’язують із кремлем.

Журналісти також зазначають, що 92-метрова Royal Romance є однією з п’яти найбільших яхт у світі, які використовують виключно для потреб її власників. Щорічне обслуговування, ремонт та витрати на пальне такої яхти становлять від 15 до 20 млн доларів.

Як повідомляв Укрінформ, суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в межах двох кримінальних справ - щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі та стосовно сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу.

27 лютого радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко поінформував, що Медведчук утік з-під домашнього арешту. Згодом адвокат Медведчука Лариса Чередніченко заявила, що він не тікав з країни, а «перемістився у безпечне місце».

Фото: V.Karuza/novilist.hr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-