Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

До УПЦ МП: час співслужити разом з ПЦУ

До УПЦ МП: час співслужити разом з ПЦУ

Укрінформ
Ну що, поїхали короткі підсумки?

В єпархіях Український Православної Церкви Московського патріархату поступово припиняють молитовне єднання з РПЦ.

Церковна ініціатива походить як від рядових священиків, так і від ієрархів.

Оприлюднювались звернення і від духовенства єпархії, і від окремих архієреїв, які офіційно відмовились від поминання за Богослужінням патріарха Кирила та відкрито засудили війну Росії проти України.

Першими ініціаторами такого руху стали Сумська, Житомирська, Володимир-Волинська, Львівська, Мукачівська та інші єпархії, а Рівненська єпархія відразу вимагає повної церковної незалежності – автокефалії. В родині не без потвори.

Керуючий Овруцькою та Коростенською єпархією митрополит Віссаріон (Стретович) звернення не підтримав. Це при тому, що саме цей регіон значною мірою піддався нападу ворога.

Возлюблені у Христі, це все добре. Але час іти далі, час відриватися. Починайте служити разом зі священникам ПЦУ. Ви знаєте наше духовенство. Ваш подарунок країні буде у тому, якщо ми побачимо, що ви разом з нами причащаєте людей, хрестити, шлюбуєте, і... ховаєте. Ставте питаня архієрейського собору з темою про вихід з МП. Я розумію, що це процедура, що вона нешвидка, але почати слід зараз, щоб вона стала незворотньо. Говоріть про це щодня, збирайтеся по Зуму чи іншому месенджеру.

Ваші діти, як і рідні разом з нами в підвалах. Якщо ви зробите це сьогодні, це буде від серця, якщо після перемоги - це буде кон'юктура.

UPD

Я побачила обговорення. Підкину думок. Сьогодні в аптеці жіночка питає: «Ой, а ви не з Покровського храму?» Я: «Ні, але раніше туди ходила». Відповідь: «Я б хотіла причаститися, але не знаю, коли там служба». Я кажу: «Наш священник з ПЦУ готовий служити всюди, де можна - в підвалах, домівках. Можемо попросити, зорганіщувати». Відповідь: та ні, ми ж канонічні. І що, дорогі отці, ви готові, що ваша паства предстане перед Богом з таким лайном в голові? А самі готові, знаючи скільки лайна вклали?

Лана Самохвалова

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-