З 1 березня строк дії закордонних паспортів українців може продовжуватись на п'ять років

З 1 березня строк дії закордонних паспортів українців може продовжуватись на п'ять років

Укрінформ
З 1 березня 2022 року строк дії паспортів громадян України для виїзду за кордон може продовжуватись на 5 років.

Відповідну постанову прийнято Кабінетом Міністрів 28 лютого 2022 року у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації та введенням воєнного стану на всій території України, інформує пресслужба Державної міграційної служби України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Крім того, до паспортів батьків або законних представників здійснюється вклеювання фотокартки дітей із зазначенням їх персональних даних. Ця інформація посвідчує їхню особу та підтверджує громадянство України», - йдеться у повідомленні.

За даними ДМС, продовження строку дії паспортів, вклеювання фотокарток дитини до паспортів батьків або законних представників, здійснюють територіальні органи/територіальні підрозділи ДМС, а також посольства та консульські установи України.

«Але ворог підлий і підступний. Він націлений, у тому числі, і на заволодіння конфіденційною інформацією про громадян України. Ми свідомо прибрали адреси розташування наших територіальних підрозділів - це вимушений захід в інтересах національної безпеки», - уточнили у пресслужбі.

Як повідомлялося, 24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. З того часу війська РФ неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, в тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор МКС Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-