Антоненко заявляє, не може стати на захист України через сфальсифіковані обвинувачення

Антоненко заявляє, не може стати на захист України через сфальсифіковані обвинувачення

Укрінформ
Андрій Антоненко заявляє, що він та інші фігуранти справи про вбивство журналіста Павла Шеремета - Яна Дугарь та Юлія Кузьменко не можуть стати на захист України через сфальсифіковані обвинувачення.

Як передає Укрінформ, про це Антоненко написав у Фейсбуці.

"Я - діючий військовий ССО ЗСУ. Старший сержант. Яна Дугарь - в 1-му оперативному резерві ДШВ. Юлія Кузьменко лікар і військовозобов’язана. Чи дає суд довідку, що ми не можемо стати на захист цілостності України за наказом Президента України через обмеження свободи по сфальсифікованій справі Аваковим і Ко? І що про це думає сам Президент Зеленський, Міністерство оборони України, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний?", - наголосив Антоненко.

Він заявив, що "ми не СЗЧ (самовільне залишення частини - ред.), не дезертири і не зрадники, і тим більш, не вбивці і не злочинці!! І ви всі про це чудово знаєте!!!".

За словами Антоненка, він розцінює "дії Офісу генерального прокурора, суддів Шеченківського районного суду як пособництво країні-агресору, країні-окупанту, РФ".

Як повідомляв Укрінформ, Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року у центрі Києва: автомобіль, в якому він їхав, підірвали саморобною вибухівкою.

Читайте також: Справа Шеремета: суд залишив Антоненка і Кузьменко під нічним домашнім арештом

12 грудня 2019 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр лікарю і волонтеру Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Дугарь і ветерану АТО Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт направили до Шевченківського райсуду Києва. Обвинувачувані заперечують причетність до вбивства Шеремета.

Антоненко і Кузьменко перебувають під нічним домашнім арештом, Дугарь - під зобов'язанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-