Міжвідомча комісія щодо реалізації норм міжнародного гуманітарного права відновила роботу

Міжвідомча комісія щодо реалізації норм міжнародного гуманітарного права відновила роботу

Укрінформ
Міжвідомча комісія з питань застосування та реалізації норм міжнародного гуманітарного права в Україні відновила свою роботу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

«Засідання комісії відбулося під головуванням віцепрем’єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. У засіданні також брали участь члени комісії, відповідно до персонального складу, затвердженого наказом Мінреінтеграції № 30 від 02.02.2022, координатори робочих груп», - йдеться у повідомленні.

За словами Верещук, комісія може стати ефективним інструментом для напрацювання спільних рішень, забезпечення взаємодії органів державної влади, платформою для об’єднання їхніх зусиль та визначення шляхів і способів розв’язання проблемних питань, майданчиком співпраці українських інститутів громадянського суспільства, визначних науковців та представників міжнародних організацій.

На засіданні затверджено регламент комісії, координаторів та персональний склад чотирьох робочих груп: із питань захисту постраждалих унаслідок збройного конфлікту; з питань засобів і методів ведення війни; з питань захисту культурних цінностей; з питань проведення інформаційно-просвітницької діяльності про норми міжнародного гуманітарного права та їх дотримання.

Читайте також: Правозахисники назвали п'ять проблем, які потрібно вирішити цьогоріч у Раді

Зокрема, на робочу групу з питань захисту постраждалих внаслідок збройного конфлікту покладено пріоритетні завдання з розробки законопроєкту з надання гуманітарної допомоги у кризових ситуаціях, а також опрацювання законопроєкту стосовно конвалідації правочинів, недійсність яких пов’язана з їх здійсненням на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомлялося, КМУ утворив цю комісію відповідною постановою №329 від 26 квітня 2017 року.

Фото: minre.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-