Відновити роботу «Екомапи» після кібератаки неможливо - Міндовкілля

Відновити роботу «Екомапи» після кібератаки неможливо - Міндовкілля

Укрінформ
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України не має можливості відновити роботу електронного сервісу «Екомапа» після кібератаки, що сталася у ніч з 13 на 14 січня.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі Міндовкілля

«З технічних причин після кібератаки, що сталася в ніч з 13 на 14 січня, відновити роботу електронного сервісу «Екомапа» не має можливості», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сервіс «Екомапа» не відповідав сучасним стандартам захисту інформації та кібербезпеки, а тому вже давно потребував модернізації та впровадження нових сучасних інструментів. Міністерство вже працює над новим технічним рішенням «Екомапа 2.0», який від початку міститиме максимальну кількість інформації про наявні сміттєзвалища.

«Новий алгоритм роботи сервісу дозволить українцям стежити за ліквідацією сміттєзвалищ онлайн. Відсутність чи наявність прогресу в цьому напрямку стане більш наочною. Як окремий шар ці дані також стануть доступні на геоінформаційному порталі «ЕкоСистеми», - уточнили в Міндовкілля.

Читайте також: В Держспецзв’язку розповіли, чим хакери інфікували урядові сайти 14 січня

У міністерстві додали, що наразі вони вже володіють даними космічних знімків про 80 локації зі сміттєзвалищами в Київській області, а також опрацьовують територію Дніпропетровської, Вінницької та інших областей.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 13 на 14 січня 2022 року хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, йдеться про ресурси Міносвіти, МЗС, Мінмолодьспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, ДСНС та Держказначейства.

За інформацією СБУ, загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання. Контент сайтів при цьому змінено не було, а витоку персональних даних не відбулося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-