Монастирський пропонує АРМА та двом міністерствам взяти «Межигір’я» під охорону

Монастирський пропонує АРМА та двом міністерствам взяти «Межигір’я» під охорону

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський запропонував під час засідання уряду ухвалити протокольне рішення щодо охорони урядової резиденції «Межигір’я». 

Про це передає кореспондент Укрінформу.

«Пропоную ухвалити протокольне рішення щодо охорони урядової резиденції «Межигір’я», а саме – АРМА разом з Мінфіном і МВС у межах компетенції та відповідно до законодавства у тижневий строк опрацювати питання та вжити заходів, спрямованих на забезпечення охорони урядової резиденції «Межигір’я», - поінформував Монастирський.

За словами очільника МВС, також пропонується, щоб АРМА за результатами проведеної роботи поінформувало Кабінет Міністрів.

Зі свого боку Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль попросив секретаріат Кабміну внести це протокольне рішення до протоколу засідання уряду.

Як повідомлялося, раніше АРМА заявляло про неможливість оголосити конкурс на управління «Межигір’ям», доки не отримає всіх активів резиденції.

У 2017 році Департамент спецрозслідувань Генпрокуратури передав АРМА документи про рухоме майно резиденції «Межигір'я», яке арештоване у рамках кримінальної справи.

Печерський районний суд Києва у липні 2015 року наклав арешт на майно резиденції «Межигір'я», де раніше мешкав експрезидент Віктор Янукович.

12 березня 2021 року тимчасово виконуючий обов'язки голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) Віталій Сигидин заявив, що передача резиденції "Межигір'я" в управління до закінчення огляду всього майна, що входить до резиденції, може призвести до руйнування комплексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-