Замах на Лещенка: підозрюваного громадянина США залишили під вартою

Замах на Лещенка: підозрюваного громадянина США залишили під вартою

Укрінформ
Громадянина США, якого підозрюють в організації замаху на вбивство міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка, залишили під вартою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київського апеляційного суду.

10 січня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 19 листопада 2021 року, якою було застосовано до підозрюваного Г. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 січня 2022 року включно.

Як зазначається, за результатом апеляційного розгляду ухвалу суду залишили без змін, апеляційну скаргу сторони захисту - без задоволення.

У Київському апеляційному суді нагадують, що фігурант підозрюється у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 4. ст. 189 (вимагання), ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої) Кримінального кодексу.

Як повідомлялося, 18 листопада міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що правоохоронці запобігли замаху на Романа Лещенка. За даними слідства, його вбивство замовили українка і громадянин США.

19 листопада суд арештував двох замовників замаху на Лещенка на 60 діб.

За інформацією ЗМІ, американця звуть Курт Джейкоб Гросанс, а українку - Олена Богач.

Романа Лещенка призначили міністром аграрної політики та продовольства у грудні 2020 року. До того він був головою Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, а також уповноваженим Президента із земельних питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-