Бустерну дозу можна отримати через шість місяців від останнього щеплення – Кузін

Бустерну дозу можна отримати через шість місяців від останнього щеплення – Кузін

Укрінформ
Бустерну дозу вакцини проти COVID-19 можна отримати після шести місяців від останнього щеплення.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці написав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Всі, хто вже отримав повний курс щеплення, зможуть отримати бустерну дозу, якщо з часу завершення курсу пройшло 6 місяців. Оптимальний термін для введення бустерної дози складає від 6 до 9 місяців", - написав Кузін.

Заступник міністра додав, що дослідження свідчать, що бустерна доза посилює захист проти COVID-19, який згасає з плином часу. "Особливо це актуально в контексті захисту від нового штаму “Омікрон”. Дослідження свідчать, що введення ревакцинальної дози наближає до 90% ефективність вакцини у запобіганні госпіталізації", - написав Кузін.

За його словами, при проведенні бустерного щепелення перевага надаватиметься м-РНК-вакцинам - Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною людина щепилась раніше.

Тим, хто пройшов повний курс щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotec, бажано отримати бустерну дозу вакциною Pfizer.

Отримати бустерну дозу можна у будь-якому пункті щеплення чи центрі вакцинації.

Також передбачено отримання нового COVID-сертифікату на основі бустерної дози. Він діятиме 270 днів з дати щеплення. Можливість згенерувати його стане доступна наприкінці січня.

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ про бустерну дозу для всіх осіб від 18 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-