Цьогоріч зросте зарплата медиків

Цьогоріч зросте зарплата медиків

Укрінформ
В Україні з 1 січня 2022 року запроваджується показник мінімальної оплати праці медичних і фармацевтичних працівників.

Як передає Укрінформ, про це свідчить постанова Кабінету Міністрів «Про встановлення гарантій оплати праці медичних та фармацевтичних працівників», опублікована Міністерством охорони здоров'я.

Так, згідно неї розмір оплати праці медичних і фармацевтичних працівників встановлюється у розмірі, не нижчому, ніж визначено цією постановою.

Заробітна плата працівників закладів охорони здоров'я державної та комунальної форми власності, які уклали договір про медичне обслуговування населення з Національною службою здоров'я України, за повністю виконану місячну (годинну) норму праці встановлюється на рівні не нижчому ніж: у місячному розмірі: 20000 гривень для лікарів та професіоналів з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я;13500 гривень для посад фахівців з базовою вищою медичною освітою та неповною вищою медичною освітою; у погодинному розмірі: 120,37 гривень для лікарів та професіоналів з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я; 81,25 гривень для посад фахівців з базовою вищою медичною освітою та неповною вищою медичною освітою.

Зазначається, що розмір заробітної плати працівників закладів охорони здоров'я, які фінансуються з державного або місцевого бюджету та не уклали договір про медичне обслуговування населення з Національною службою здоров'я України, встановлять на рівні посадових окладів (тарифних ставок) на основі Єдиної тарифної сітки.

Постанова має набрати чинності з дня її офіційного опублікування, та застосовуватися з 1 січня 2022 року.

Як повідомлялося, Верховна Рада 2 грудня ухвалила закон "Про Державний бюджет України на 2022 рік". У бюджеті на 2022 рік передбачено кошти для встановлення базового рівня заробітної плати для лікарів на рівні 20 тисяч гривень та 13,5 тисячі гривень – для середніх медичних працівників, як вимагає указ Президента України Володимира Зеленського.

Президент України Володимир Зеленський вважає надважливим фактором – підвищення заробітної плати до 20-25 тисяч грн зарплати лікарям, запровадження страхової медицини та запуск мережі трансплантаційних центрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-