Українським полярникам передали Вифлеємський вогонь миру

Українським полярникам передали Вифлеємський вогонь миру

Фото
Укрінформ
Українські полярники отримали Вифлеємський вогонь миру, який вирушить на антарктичну станцію "Академік Вернадський".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Національний антарктичний науковий центр.

"Сьогодні нашим полярникам передали Вифлеємський вогонь миру, який вирушить на станцію "Академік Вернадський". Запалену свічку отримав керівник майбутньої 27-ї УАЕ Юрій Отруба від учнів столичної школи 207 – представників скаутського формування "Епіцентр" Національної організації скаутів України", - йдеться у повідомленні.

На вогонь миру чекає довгий шлях до Антарктиди: його доставить туди 27-ма УАЕ навесні наступного року. Українські полярники запалять отриману свічку в Каплиці святого Володимира, розташованій на "Вернадському".

"Дуже приємно отримати для українських експедицій цей символічний вогник миру і світла. На Різдво навіть в далекій Антарктиці він зігріватиме наші серця та єднатиме з рідними, близькими та загалом усім світом. Адже на цілий рік станція "Академік Вернадський" стає для нас другою домівкою, і мати такий незримий духовний зв'язок надзвичайно важливо для кожного зимівника", – сказав Отруба.

Як повідомлялося, Вифлеємський вогонь миру цьогоріч прибув до України 12 грудня.

Поширення Вифлеємського вогню — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Ідея акції полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Так, австрійські скаути беруть Вифлеємський вогонь миру з Вифлеєму. Літаком доставляють до Відня. А звідти – передають іншим скаутським осередкам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-