Українцям радять не курити на морозі та уникати далеких подорожей автівкою

Українцям радять не курити на морозі та уникати далеких подорожей автівкою

Укрінформ
Українцям дали поради, як уникнути переохолодження обмороження.

Як передає Укрінформ, про це Патрульна поліція повідомляє у Телеграмі.

За прогнозами синоптиків, найближчими днями в Україні очікується морозна погода. Зокрема в четвер, 23 грудня, вночі 14-19° морозу, вдень 5-10° морозу.

Поліція дала кілька порад українцям, які допоможуть уникнути переохолодження та обмороження у такі дні.

"Якщо ви довго перебуваєте на вулиці, обов’язково кожні півгодини-годину заходьте у тепле приміщення. Для посилення кровообігу рухайте руками, пальцями ніг. Водночас уникайте перевтоми: коли ви втомлені, то втрачаєте тепло швидше. Не торкайтесь металу (руками або язиком). Ви ризикуєте обморозити шкіру у місці контакту", - ідеться у повідомленні.

Також не варто курити в мороз. Нікотин погано впливає на стінки судин, що збільшує ймовірність негативного впливу холоду.

Варто бути обережними з бензином за мінусової температури. Можливе обмороження, якщо бензин потрапить на шкіру. Слід використовувати водонепроникні рукавички

"Уникайте далеких подорожей. Якщо відкласти поїздку неможливо, подбайте про теплі речі і термос із теплим напоєм (але в жодному разі не алкогольним). Подбайте, щоб ваш телефон був зарядженим. Це допоможе у разі необхідності зв’язатись зі службами порятунку", - закликали у патрульній поліції.

Правоохоронці нагадали, що у випадку надзвичайних ситуацій слід телефонувати 102.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 22 грудня у гірському селі Селятин Чернівецької області зафіксували температуру повітря нижче 30 градусів морозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-