«Ковідну тисячу» видаватимуть ще 13 банків – Федоров

«Ковідну тисячу» видаватимуть ще 13 банків – Федоров

Укрінформ
Оформити картку для отримання 1000 гривень за програмою "єПідтримка" можна у шести банках, а ще тринадцять банків перебувають на стадії підключення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції сказав віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"На сьогодні (22 грудня - ред.) до програми підключено шість банків. Це А-Банк, Альфа-банк, Приватбанк, Укргазбанк, Монобанк та Ощадбанк. І наразі 13 банків ще у процесі підключення", - розповів Федоров.

Він додав, що з моменту запуску програми "єПідтримка", заявку на отримання коштів у застосунку "Дія" подали 4,5 млн українців.

За словами віцепрем'єра, Мінцифри розробило максимально простий алгоритм подачі заявки, який є зрозумілим для громадян з низьким рівнем цифрової грамотності.

Федоров зазначив, що деякі банки планують видавати фізичні картки для нарахування коштів за програмою. Завдяки цьому, ті громадяни які не мають в телефонах функції безконтактної оплати та не хочуть купувати онлайн, зможуть також використати нараховані гроші.

Як повідомила під час брифінгу перша віцепрем’єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко, українці за програмою "єПідтримка" вже витратили понад 200 мільйонів гривень.

"Станом на сьогодні (22 грудня - ред.) 5,5 млн українців відкрили картки в банках, у нас сформовані заявки в "Дії" на виплати від 4,5 млн українців. Понад 2,3 млн українців отримали виплату в 1000 грн, і понад 200 млн грн вже витрачено тими, хто сформував картки, і скористався цією програмо. Найчастіше ці кошти витрачаються на купівлю книжок, кінотеатри, театри", - сказала Свириденко.

Вона зазначила, що наразі ця програма реалізується через додаток "Дія", однак планується, що в ІІ-ІІІ кв. 2022 року українці зможуть подати заявки і в офлайн режимі. Програма "єПідтримка" буде діяти впродовж всього наступного року.

"Гроші, які люди отримають на свою картку, можна буде витрати протягом 4 місяців з дня отримання цих коштів", - сказала Свириденко.

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня в Україні офіційно запрацювала державна програма "єПідтримка" з виплати 1 тисячі гривень громадянам України, які пройшли повну вакцинацію проти коронавірусної хвороби COVID-19. 

Програма "єПідтримка" передбачає виплату тисячі гривень особі, яка вакцинована двома дозами і має сертифікат у застосунку Дія. На витрату 1000 грн є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку. Виплату може отримати виключно громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку Дія «зелений» COVID-сертифікат вакцинації.

Громадяни України, старші 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, із січня зможуть витратити передбачені законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків ( їх перелік має визначити Кабмін). Скористатися цим можна буде з січня 2022 року. Із відповідною ініціативою виступив Президент Володимир Зеленський.

Фото Євгена Котенка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-