Вийшов перший фільм доксеріалу «Мережа» про організації громадянського суспільства

Вийшов перший фільм доксеріалу «Мережа» про організації громадянського суспільства

Відео
Укрінформ
У соцмережі з’явився перший фільм нового документального ютуб-серіалу "Мережа", створений кінематографістами об’єднання "Вавилон'13", що розповідатиме про організації громадянського суспільства, які працюють у різних сферах життя українців. 

Про це повідомляє Укрінформ.

«Герой першого фільму серіалу – Володимир Голоднюк, громадський діяч, волонтер, батько Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка. У 2014-му він вирішив, що якщо не врятував сина, то буде допомагати іншим синам. І вже понад сім років у Збаражі діє «Штаб національного спротиву», - розповів Укрінформу один з авторів проєкту режисер Володимир Тихий.

Як повідомляв Укрінформ, усього буде створено цикл з 12 фільмів, у яких кінематографісти розповідатимуть про непересічні історії розвитку, становлення та діяльності організацій, що займаються адвокацією реформ, допомогою військовим, міським активізмом, питаннями інклюзії, захисту тварин, навколишнього середовища та іншим.

Героями фільмів також стануть адвокат Небесної Сотні Євгенія Закревська, хлопці та дівчата з руху "Гонор" та інші небайдужі громадяни.

Автори проєкту планують публікувати фільми з грудня 2021 року до грудня 2022 року. Крім того, буде створений цикл подкастів з відомими представниками громадянського суспільства. Проєкт створюється за підтримки USAID та ICAР "Єднання".

Кінооб'єднання "Вавилон'13" - неформальне кінооб'єднання з виробництва короткометражного та повнометражного українського документального кіно, до якого входять відомі українські режисер та оператори. "Вавилон'13" розпочав свою діяльність коротким відео "Prologue", що було записано на Михайлівській площі 30 листопада 2013 року. Згодом кінооб'єднання створило низку повнометражних документальних фільмів, а пізніше відгалуженням кінооб'єднання стали роботи циклу документальних фільмів "Зима, що нас змінила" та «Наша Надія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-