МВС наступного року отримає 50 гелікоптерів Airbus - Монастирський

МВС наступного року отримає 50 гелікоптерів Airbus - Монастирський

Фото
Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ має амбітні плани щодо оснащення своїх підрозділів авіаційною технікою.

Як передає Укрінформ, про це написав у Фейсбуку міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«На наступний рік маємо дуже амбітні плани на якісне оснащення технікою та статус найбільшого у Європі парку авіатехніки. Так, ми отримаємо 50 сучасних гелікоптерів французького виробництва Airbus Helicopters», - повідомив очільник МВС.

Крім того, за його словами, буде побудовано Ситуаційний центр моніторингу, який аналізуватиме супутникові термознімки та допоможе ліквідувати природні пожежі на ранній стадії.

Уся ця техніка забезпечуватиме реалізацію двох надважливих проєктів – «Єдиний аеромедичний простір» та «Європейський хаб пожежної безпеки», зазначив Монастирський.

Як пояснив міністр, «Єдиний аеромедичний простір» дасть змогу покрити Україну пунктами базування гелікоптерів для повітряної евакуації та транспортування донорських біоматеріалів. А «Європейський хаб пожежної безпеки» допоможе попередити до 90% лісових пожеж завдяки використанню протипожежних літаків виробництва ДП «Антонов».

Нагадаємо, 29 серпня 2018 року МВС підписало контракт із французькою компанією Airbus Helicopters SAS. Згідно з контрактом до України загалом має прибути 55 гелікоптерів французького виробництва: Н125 - для Державної прикордонної служби, Н145 - для Нацполіції, Н225 - для ДСНС і Нацгвардії.

Фото: Денис Монастирський, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-