Суд дав 11 років тюрми соратнику Безлєра, який знімав на відео катування полонених

Суд дав 11 років тюрми соратнику Безлєра, який знімав на відео катування полонених

Укрінформ
У Донецькій області до 11 років ув’язнення засудили відеооператора "групи Безлєра" за зйомку допитів і жорстоке поводження з військовополоненими.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури жителя Маріуполя визнано винним в участі у терористичній організації, порушенні законів та звичаїв війни, а саме - жорстокому поводженні з військовополоненим та цивільним населенням (ч. 1 ст. 258-3, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

"Вироком Слов'янського міськрайонного суду Донецької області йому призначили покарання – 11 років позбавлення волі", - ідеться у повідомленні.

Прокурори в суді довели, що засуджений був учасником спецпідрозділу "Комунікація" так званої "групи Ігоря Безлєра" - одного з ватажків терористичної організації "ДНР". Підрозділ розміщувався у захопленому адміністративному приміщенні Горлівського міськвідділу УБОЗ Головного управління МВС України в Донецькій області.

З червня 2014-го по січень 2015 року він знімав на відео допити українських військовополонених та цивільних осіб, незаконно позбавлених волі окупантами. Також, працюючи відеооператором, засуджений записував, редагував і розсилав пропагандистські відео з представниками так званої "ДНР" та виготовляв і розповсюджував так звані "бойові листки групи Безлєра".

Окрім цього, учасник терористичної організації, застосовуючи до військовополонених психологічне насильство, змушував їх прибирати у кімнатах сліди їх катувань і особисто контролював це із зброєю у руках.

Вирок суду може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні за процесуального керівництва Офісу генпрокурора до суду скерували справу Безлєра про організацію та жорстоке поводження з цивільним населенням, поєднане із умисним вбивством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-