В Україні на сімейних кривдників пропонують одягнути GPS-браслети

В Україні на сімейних кривдників пропонують одягнути GPS-браслети

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ розробили законопроєкт щодо того, щоб зобов’язати сімейних насильників, яким суд забороняє наближатися до жертв цього насильства, GPS-браслети.

Про це під час першого регіонального форуму «Безпечна Буковина. Діти» заявив радник глави Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо законодавчої ініціативи МВС, - то це, серед іншого, питання прийняття наступного року закону, який би зобов’язав сімейних насильників носити на собі електронні браслети з GPS», - поінформував Геращенко.

Він зазначив, що правоохоронці, зокрема, коли суд встановлює обмеження щодо того, щоб чоловік чи жінка не наближалися один до одного, фактично не можуть це контролювати технічними засобами, «і звісно, що ці обмеження, встановлені судом, порушуються».

«Таким чином, після прийняття нашого законопроєкту особа, якій суд заборонив наближатися до іншої особи, буде зобов’язана носити GPS-браслет, який буде контролюватися як жертвою сімейного насильства – вона буде бачити, чи не порушуються ці обмеження, - так і поліцією», - уточнив Геращенко.

Також він зазначив, що питання боротьби з сімейним насильством – це насамперед питання небайдужості, не тільки поліції, - це також і питання небайдужості лідерів місцевих громад.

«Питання боротьби з сімейним насильством перебуває в полі зору міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, а також - Президента України Володимира Зеленського», - додав Геращенко.

Як повідомлялося, 10 грудня керівник Управління ювенальної превенції Нацполіції Василь Богдан поінформував, що в Україні на обліку Національної поліції України наразі перебуває більше 90 тисяч кривдників щодо домашнього насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-