Понад 40% переселенців не планують повертатися до окупованих територій - Мінреінтеграції

Понад 40% переселенців не планують повертатися до окупованих територій - Мінреінтеграції

Укрінформ
Понад 40% внутрішньо переміщених осіб (ВПО) не планують повертатися до тимчасово окупованих територій навіть після повноцінної їх реінтеграції.

Про це сказав начальник відділу з питань формування та реалізації житлової політики Департаменту соціально-гуманітарної політики та внутрішньо переміщених осіб Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Максим Алексєєнко-Лемовський на круглому столі на тему “Забезпечення соціальним житлом людей, які постраждали внаслідок збройного конфлікту на сході України”, що проходив в Укрінформі.

“Більше 40% внутрішньо переміщених осіб не планують повертатися до тимчасово окупованих територій навіть після повноцінної їх реінтеграції. І тому на сьогодні ми повинні створювати максимально інтеграційні програми на місцях. Враховуючи те, що уряд і запроваджує програми, які потім вже реалізовуються на місцях, ми повинні створити всі умови, щоб зацікавити і внутрішньо переміщених осіб, і органи місцевого самоврядування. Проблематика поінформованості залишається найбільш для нас актуальною”, - сказав Алексєєнко-Лемовський.

Він нагадав, що цього року держава виділила 113 мільйонів гривень місцевим бюджетам на вирішення житлових проблем переселенців.

“Щодо реалізації субвенції — в нас реалізовано 113 мільйонів, і це, скажімо так, перша лінія тих, хто взяв участь, хто взяв субвенції. Зараз іде етап активної реалізації цієї програми. Поки що є плани на придбання 340 об’єктів для забезпечення житлом більше тисячі внутрішньо переміщених осіб, проте ми сподіваємося, що вся надіслана субвенція буде реалізована”, - сказав Алексєєнко-Лемовський.

Він додав, що “на наступний рік планується 125 мільйонів, найближчим часом буде надіслано листи на обласні державні адміністрації з метою формування потреби для того, щоб на початку 2022 року ми змогли вже опрацьовувати пропозиції”.

Як повідомлялося, раніше віцепрем‘єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявляла, що програму придбання житла для ВПО за рахунок співфінансування з державного та місцевих бюджетів продовжать щонайменше на три роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-